Design

Ultimate Tree House

Ultimate Tree House

Share this Article

Written by: Me visit my website

Iată casa construită de arhitectul Robert Harvey Oshatz în pădurile de lângă Portland, Oregon. Proiectată în anul 1997 şi finalizată în 2004, Wilkinson Residence este o casă construită în armonie perfectă cu peisajul. Poziţionată pe un teren înclinat, spaţiul locuibil se desfăşoară printre copaci, sub bolta crengilor, pentru o privelişte superbă în dimineţile cu aromă de cafea şi linişte deplină.

Având nenumărate linii curbe, Wilkinson Residence este o proprietate pe care trebuie s-o vezi ca să realizezi că există cu adevărat. Altfel pare o casă desprinsă din poveştile viitorului, ascunsă de umbra pădurii, ca o nestemată a acesteia.

Arhitectul Robert Harvey Oshatz relatează cum clientul, mare meloman, i-a cerut să proiecteze o casă care să facă parte din peisajul neatins şi să fie mlădioasă ca muzica. Obiectivul de fotografiat este depăşit în cazul acestei case, redarea felului în care spaţiul interior se împleteşte cu cel exterior fiind făcută cu dificultate. Un exemplu ar fi cel al tavanului din lemn natur, cu linii care curg spre grinzile de lemn laminat, trecând prin geamul generos care îmbracă livingul principal.

Numele proiectului: Wilkinson Residence
Localizare: Portland, Oregon, SUA
Arhitect: Robert Harvey Oshatz
Tipul proiectului: Rezidenţial
Client: Roy Wilkinson
Dimeniune teren: 2200 metri pătraţi (23,680 sq. ft)
Zonă construită: 480 metri pătraţi (5,162 sq. ft)

Oshatz.com

Tags: , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.