Design

Inimi de vin

Inimi de vin

Share this Article

Written by: Me visit my website

Petit Coeur (inima mică) este un pahar pentru băut vin, ultima creaţie a lui Etienne Menueau, un designer francez care ne-a obişnuit cu o serie întreagă de carafe cu forme care mai de care mai ciudate.

Această operă abstractă este de fapt o interpretare perfectă a inimii umane, cu atrii şi ventricule continuate cu aorta pe post de gât al paharului.

Paharul unic în lume are 20 cm înălţime, o capacitate de 200 ml şi este confecţionat din sticlă borosilicică. Au fost realizate numai 12 pahare (opt dintre ele semnate şi comercializate, patru pentru atestare artistică), care sunt vândute la preţul de 1500 euro (2000$) bucata – fără transport. Vinul este benefic pentru inimă, nu-i aşa?

Pentru ca setul să fie complet, artistul a confecţionat şi carafa Grand Coeur (inima mare), cu înălţime de 32 cm, capacitate 750 ml şi aceeaşi sticlă borosilicică. Pentru carafa deosebită preţul este de 2500 euro + livrare, ediţia fiind limitată tot la 8 carafe, plus cele patru pentru atestarea artistică.

În completare vine Grand Coeur Scellé – Inima mare închisă, cu o înălţime de 32 cm. De această dată avem o carafă sigilată, aşa cum îi spune şi numele. Artistul s-a limitat la confecţionarea unei singure carafe de acest gen, iar preţul ei este de 10000 euro.

The-strange-decanter.blogspot.com

Tags: , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.