Blog

Cavalerul alb al vinului românesc

Cavalerul alb al vinului românesc

Share this Article

Written by: Me visit my website

Contele Guy TYREL de POIX, preşedintele şi fondatorul grupului SERVE şi creatorul mărcilor Vinul Cavalerului şi Terra Romana, ne-a părăsit pe 29 ianuarie 2011, la vârsta de 55 ani , în urma unei lupte curajoase cu o boală grea.

Domnul de POIX s-a pregătit pentru stomatologie la care a renunţat pentru a se ocupa de cele 50 de hectare de vie moştenite în Corsica. A venit pentru prima oară în România în 1993, iar în 1994 a înfiinţat SERVE (Societatea Euro-Română de Vinuri de Excepţie) care este producătorul a două dintre cele mai apreciate game de vinuri de pe piaţa românească: Terra Romana şi Vinul Cavalerului. Acesta a fost începutul ‘aventurii româneşti’, aventura care l-a acaparat şi l-a făcut să se îndrăgostească de această ţară.

Guy a pus dragoste şi pasiune în cele aproximativ 100 ha de vie pe care compania le deţine în Dealu Mare – Ceptura şi Cogealac- Constanţa, dedicaţie şi talent în crearea fiecărui vin; sufletul şi spiritul său se găsesc în fiecare sticlă de vin SERVE care a ieşit din cramă şi nu rar a muncit cot la cot cu echipa sa pentru asigurarea calităţii şi magiei vinului SERVE.

Aceeaşi dragoste şi poftă de viaţă a împărţit-o în jurul său familiei, prietenilor şi colaboratorilor săi care şi-l vor aminti ca cea mai curajoasa şi pozitivă persoană pe care au întâlnit-o. Copiii săi au avut în el un părinte iubitor şi implicat, un prieten dar şi un mentor care le-a oferit un exemplu de curaj, naturaleţe, dedicaţie şi pasiune în muncă şi în viaţă.

Dacă se poate spune ceva despre Contele Guy de POIX este că şi-a urmat inima atât în viaţa personală cât şi în cea profesională şi că a avut curajul să înfrunte fiecare încercare cu demnitate şi energie de nestăvilit.

Tags: , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.