Design

Bucătăria viitorului

Bucătăria viitorului

Share this Article

Written by: Me visit my website

Bucătăriile de mâine pot fi complet diferite de cele de astăzi. Acestea trebuie să ocupe cât mai puţin spaţiu şi să fie ecologice. Această bucătărie proiectată de Cheng He, Liu Guang Kui şi Zhou Dong din China a câştigat premiul pentru design la “Kitchen is heart of the home”, un concurs de design pentru bucătării organizat de DesignBoom, unde au participat 2980 designeri din 102 ţări. Iată cum funcţionează, după descrierea designerilor ei:

(1) Crearea unui nou concept denumit „happy kitchen“: Împărtăşirea bucuriei faţă în faţă cu prietenii sau rudele.

(2). Bufetul adoptă stuctura dublu blat cu un unghi de rotaţie de 180°. Cele trei centre principale de lucru: spălare, amestecare şi pregătire se pot roti în faţa bucătarului, reducând la “zero” distanţa faţă de fiecare dintre ele. De asemenea, se pot înălţa ca să se adapteze la diferite staturi.

(3). Conductele pentru furnizarea apei sunt de două tipuri, potrivite pentru operarea în diferite condiţii de mediu.

(4). Abandonarea tipului planşetă, glisieră şi a balamalelor din bucătăriile tradiţionale. Blatul este încadrat de o structură de aluminiu şi combinaţia cu ornamentele din inox se integrează perfect în structură. Sunt folosiţi pivoţi de reglare a nivelului, un sistem hidraulic cu presiune şi un sistem de închidere pentru realizarea ridicării blatului.

(5). Structuri integrate cu blat-masă fucţional, canalizare şi plită, cutie de gheaţă, dezinfectare şi cuptor simetric, alte accesorii şi spaţii de depozitare.

(6). Blatul inferior este o structură care se trage complet când este folosit şi simplifică enorm operarea. Agăţaţi ventilaţia bucătăriei sub blatul superior pentru funcţia de iluminare.

Tags: , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.