Design

Electrocasnicele AEG, distinse cu premiul iF Design

Electrocasnicele AEG, distinse cu premiul iF Design

Share this Article

Written by: Me visit my website

Recunoaştere internaţională pentru hotele, plitele şi cuptoarele din gama Neue Kollektion. Şase serii de produse din gama Neue Kollektion, produsa de AEG, au fost distinse cu premii iF Design pe anul 2011, la categoria ”household/ living”. Supranumită şi “Oscarul designerilor”, competiţia organizată de Internaţional Forum Design, în Hanovra, Germania, a numărat în acest an 2.756 de înscrieri din 43 de ţări.

Premiile au fost acordate pentru următoarele serii de produse:

* AEG Competence, MaxiKlasse® built-in/ gama 60 H-design
* AEG Competence, MaxiKlasse® built-in/ gama 60 T-design
* AEG Compact gama 38 H-design
* AEG Compact gama 45 T-design
*AEG MaxiSense, gama plitelor de tip insula (HK654300XB, HK653320FB, HK654400XB)
* AEG gama hotelor Crystal Line

Limbajul produselor Neue Kollektion este simplu şi accesibil. Designul este consecvent, uşor de recunoscut, rezultând astfel un aspect integrat pentru toate gamele. Liniile orizontale descriu o curgere firească, în timp ce liniile verticale delimitează panourile de control intuitive.

Perfect în formă şi funcţie
Forma electrocasnicelor a fost gândită prin raportare la modul în care funcţionează bucătăriile moderne. “Pe măsură ce bucătăria devine un spaţiu deschis, designul electrocasnicelor trebuie să se alinieze acestei tendinţe, pentru a permite integrarea lor discretă în spaţiul de locuit”, declară Hans Strohmeier, Senior Design Manager AEG.

“Electrocasnicele trebuie să se facă remarcate, dar fără a strica armonia bucătăriei. Sunt mândru de modul în care această idee transpare în toate produsele gamei Neue Kollektion”, a mai spus el.

Strohmeier şi echipa de design AEG din Nürnberg au creat o interfaţă care furnizează multe informaţii şi oferă consumatorului o mare libertate de acţiune, păstrând-o în acelaşi timp simplă şi clară. În acest fel, utilizarea electrocasnicelor nu pare un lucru complicat. Se realizează o legătură aparte între produs şi persoana care îl foloseşte, prin intermediul touch screen-ului, a graficii minimaliste şi a display-urilor mari, care de obicei sunt centrate vertical între spaţii orizontale.

Simplitatea nu este uşor de atins, fiind întotdeauna rezultatul mai multor detalii, atent corelate. “Spre exemplu, am ales ca electrocasnicele noastre în alb şi negru sa fie ori albe, ori negre, în loc de un amestec de alb, negru şi inox”, spune Strohmeier. “Pentru o finisare perfectă, vopseaua trebuie să fie aplicată pe exteriorul fiecărei suprafeţe în parte, decât pe o sumă de suprafeţe reunite. Fireşte, acest lucru este mai solicitant în procesul de producţie, dar pentru un rezultat perfect nu putem să lucrăm altfel”.

“Cu Neue Kollektion, subliniem că echipamentul esenţial din orice bucătărie merită să fie văzut şi apreciat la fel de mult ca tehnologia audio-video de ultimă generaţie”, a mai declarat Strohmeier.

În magazinele din România sunt disponibile produsele AEG MaxiKlasse şi AEG Crystal Line.

Despre premiul iF Design
Înmânat în cadrul celei mai cunoscute competiţii internaţionale de design, premiul iF Design este acordat de câtre un juriu alcătuit din cunoscuţi designeri din zone distincte. Statuetele înmânate, aşa-numitele “Oscaruri ale designului”, au fost special create pentru iF Awards de către cunoscutul designer Herbert Schultes, în 1996.

Toate produsele distinse cu premii sunt expuse la Târgul Internaţional din Hanovra 2011 (Martie – August) şi publicate în anuarul iF Deisgn din 2011, care apare luna aceasta.

Tags: , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.