Lifestyle

‘Menu de Cannes’

‘Menu de Cannes’

Share this Article

Written by: Me visit my website

Câştigătorii concursului Electrolux, Menu de Cannes, echipa Les Cook and Roll, au primit aprecierile juriului Festivalului, iar Robert de Niro i-a felicitat pentru calitatea mesei pregătite.

Prânzul luat astăzi de juriul Festivalului de la Cannes a marcat finalul competiţiei Electrolux Menu de Cannes, în care cei mai talentaţi maeştri bucătari, stilişti şi designeri din Franţa si Rusia s-au intrecut in a pregati cele mai spectaculoase cine.

Duminica, 15 mai, echipele din Franţa şi Rusia au concurat în Pavilionul Agora pentru a pregăti o masă care să-l impresioneze pe Robert de Niro, toate acestea în faţa unui juriu de experţi. Meniul căştigător, servit azi, a fost evaluat cu nota 8 din 10 de către Jude Law însuşi.

Pentru a impresiona juriul, echipa câştigătoare, ‘Les Cook and Roll’ din Franţa, s-a inspirat din locul de naştere al lui de Niro şi respectiv locaţia hotelului său. În aranjarea mesei s-a pornit de la eleganţa Hotelului Greenwich din New York şi au fost folosite imagini ale picturilor realizate de tatăl lui Robert de Niro. Stilul eclectic, vintage al aranjamentului mesei se potrivea cu ţinutele de gală purtate de invitaţi. Meniul conţine feluri de mâncare rustice, din Sicilia, gătite cu cele mai moderne tehnici.

Juriul Festivalului s-a delectat cu un antreu de puree de cartofi, urmat de flori de dovlecel umplute cu homar, cod sărat cu alge de mare şi legume de sezon, iar la desert s-a servit mascarpone cu zmeură, împreună cu gheaţă aromată.

Maestrul Damien Duquesne din echipa Les Cook and Roll a declarat: “Am fost bucuroşi şi entuziasmaţi de propunerea Electrolux de a găti pentru juriul Festivalului, ţinând cont mai ales de standardele înalte ale echipei concurente. Această competiţie a fost o ocazie să-mi împărtăşesc pasiunea pentru gătit atât cu Robert de Niro, cât şi cu ceilalţi oameni de acasă care au urmărit aventura noastră. Vom rămâne cu toţii cu nişte amintiri foarte frumoase de la Cannes!”.

Sandra Suria, preşedintele juriului în competiţia Menu de Cannes Grand adaugă: “Meniul pregătit de echipa Les Cook and Roll a fost aproape de perfecţiune. Echilibrul dintre textură şi savoare, împreună cu eleganţa şi designul mesei au creat un rezultat unic.”

Echipa concurentă, Taste of Life, din Rusia, va avea ocazia de a pregăti prânzul lui de Niro din data de 17 mai, în bucătăria din Agora, împreună cu Philippe Joannes, director regional Lenôtre Cote d’Azur.

Neil Gannon, director de marketing Electrolux, a declarat: “Competiţia Menu de Cannes’ a fost o experienţă inedită pentru toţi cei implicati, inclusiv pentru Electrolux. Le-am oferit participanţilor ocazia de a-şi pune în valoare talentul, de a învăţa de la experţii industriei şi de a impărtăşi, în acelaşi timp, toată această experienţă celor de acasă. Suntem mândri ca am luat parte la această aventură, din care am aflat mai multe despre ceea ce îşi doresc clienţii noştri.”

Meniul căştigător în cadrul competiţiei Menu de Cannes, realizat de echipa Les Cook and Roll (Franţa), care a fost servit juriului în data de 16 mai:

Puree de cartofi cu usturoi
Flori de dovlecel umplute cu homar şi caponată siciliană
Cod sărat servit cu alge şi legume de sezon
Mascarpone cu zmeură şi gheaţă aromată

Meniul pregatit de echipa ‘Taste of Life’ (Rusia):

Vodkă de coacaze preparată în casă
Interpretare modernă a borşului
Carne de vită fragedă în vin roşu şi sos de ciocolată, servit cu salată verde şi pâine neagră
Tartă de coacaze, gem de morcovi şi şerbet rusesc

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.