Blog

Budureasca Fume

Budureasca Fume

Share this Article

Written by: Me visit my website

BUDUREASCA – producătorul de vinuri din zona Gura Vadului – Dealu Mare, lansa în toamna anului 2009 gamele de vinuri BUDUREASCA şi ORIGINI, prima adresându-se segmentului mediu de consumator iar cea de a doua cunoscătorilor şi pasionaţilor.

Într-o piaţă încă în formare, în care, de dragul cotelor de piaţă şi a volumelor vândute sunt şi jucători autohtoni care comercializează vinuri falsificate, așa cum a dezvăluit o recentă anchetă a instituţiilor abilitate, o piață cu un consumator care se specializează pe zi ce trece şi devine din ce în ce mai pretenţios, există şi producători care se focusează pe calitatea vinului, vinul făcut aşa cum trebuie făcut, un vin corect la un preţ corect.

“Dacă le adunăm şi pe cele primite anul acesta, am cules peste 20 de distincţii la concursuri internaţionale prestigioase de profil. Sunt concursuri la care se înscriu zeci de mii de probe de vin. Este pentru noi o mare bucurie să putem demonstra consumatorului român că în Romania se fac şi vinuri corecte” afirmă Dumitru Vârgă, director general la BUDUREASCA.

“Ne considerăm încă la început de drum. S-au investit deja peste 8 milioane de euro, în vinărie şi reconversia a aproximativ 85% din via proprie, primele roade ale reconversiei le culegem deja prin faptul că plantaţia nouă de Chardonnay a dat vinul cu cele mai multe aprecieri anul acesta. Anul viitor intenţionăm să finalizăm proiectul construirii unei noi vinării şi a unui complex de agrement, în inima podgoriei noastre, adică noi investiţii de aproximativ 6 milioane de euro”, completează Dumitru Vârgă.

Despre BUDUREASCA

BUDUREASCA este producător de vinuri în zona Gura Vadului – Dealu Mare. De pe o suprafaţă de aproximativ 300 de hectare de viţă-de-vie proprie, produce şi comercializează gamele de vinuri BUDUREASCA, prezentă atât în retailul modern şi tradiţional cât şi în restaurante, şi ORIGINI, care poate fi găsită în restaurante şi magazine specializate. Vinurile poartă semnătura specialistului britanic Stephen Donnelly, vinificator cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu.

Societatea are ca acţionari pe oamenii de afaceri Sebastian Ghiţă, patronul grupului de firme ASESOFT, Vasile Domente şi Gheorghe Manole, patronii grupului de firme EXIMPROD.

Tags: , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.