Design

Gianni Lazzaro, unul dintre cei mai mari bijutieri ai lumii, la Sabion

Gianni Lazzaro, unul dintre cei mai mari bijutieri ai lumii, la Sabion

Share this Article

Written by: Me visit my website

“Back to nature” reprezintă epopeea artistică a lui Gianni Lazzaro, un drum al regăsirii de sine şi al întoarcerii către natură şi elementele primare cele mai pure. Vedeta colecţiei este un set format din colier, brăţară şi cercei în valoare de peste 150.000 de euro care va fi purtat, în cadrul vernisajului de Andreea Marin Bănică, gazda evenimentului. La realizarea acestui set s-au folosit doar pietre preţioase: 652 de diamante incolore cu o greutate de 15,25 de carate şi 244 de safire multicolore cu o greutate de 233.38 carate.

“Colaborarea noastră cu Gianni Lazzaro s-a desfăşurat mereu în cele mai bune condiţii. Este o onoare pentru noi că putem să aducem în faţa românilor pe unul dintre cei mai cunoscuţi bijutieri ai lumii care nu a uitat niciodată de unde a plecat”, declară Claudiu Bologa, directorul general al Sabion. Colecţia cuprinde în ansamblul ei un spectru larg de piese: coliere, pandantive, brăţări, inele şi broşe care pot fi purtate cu uşurinţă, căpătând un aspect practic dincolo de cel excepţional, artistic, devenit oarecum intrinsec atunci când vine vorba de Gianni Lazzaro.

“Sunt bijuterii create pentru a fi purtate cu graţie şi eleganţă. Singura limită este dată de factorul practic al bijuteriei. Nu există alte bariere. Sunt doar mii de culori: ale pământului, ale aerului, ale focului şi ale apei”, adaugă românul Gianni Lazzaro.

Liniile colecţiei sunt clare şi simple, iar bijuteriile reflectă demersul artistului de a îmbina maniera clasică de exprimare cu o direcţie artistică modernistă, actuală. Dincolo de motivele florale, celeste şi zoomorfe, legătura cu natura este stabilită şi de pietrele de o frumuseţe aparte şi de raritatea lor – extrase din adâncurile pâmântului, purtând în spate o vechime de 2 -3 milioane de ani, aceste nestemate sunt atent prelucrate pentru o experienţă unică.

Gianni Lazzaro, un maestru al culorilor, foloseşte pentru această colecţie foarte mult aur alb şi rose, precum şi o paletă largă de pietre preţioase şi naturale: diamante cognac şi negre, safire, smaralde, rubine, onix negru, cristopaz, ametist, citrin Madera, safir roz, apatit, agat alb, turmaline, piatra lunii, calcedonii, peridot, quartz fumuriu şi roz.

Despre Gianni Lazzaro
Pe numele adevarat Lazăr Marcovici, Gianni Lazzaro s-a născut la Bacău, în anul 1947, unde a locuit împreună cu familia până în clasa a X-a, pentru ca în 1963 să emigreze în Germania. În anul 1968, Lazzaro a fost admis la Academia de Arte, secţia design, din oraşul Dusseldorf, Germania. Lazzaro a absolvit Academia de Arte în anul 1974 când începe să şi creeze bijuterii. De atunci şi până în prezent, numele Gianni Lazzaro a devenit din ce în ce mai cunoscut, acesta făcând parte dintr-o restrânsă elită a creatorilor de bijuterii.

La ora actuală, este prezent în cele mai mari expoziţii de bijuterii din Laipzig, Basel, Vicentza, Hong Kong şi Las Vegas. În plus, îl găsim pe piaţa de bijuterii în multe din marile metropole ale lumii : Milano, Vicenza, Basel, Moscova, Sydney, New York, Las Vegas, Kiev, Bucuresti, Dusseldorf, Adelaide, Barcelona, Viena, Paris, Geneva, Dubai, Brisbane.

De asemenea, timp de trei ani la rând, Gianni Lazzaro a creat trofeul festivalului din Baltica pentru nume sonore precum Pierre Richard, Nikita Mihalkov şi Gina Lolobrigida – care i-a rămas de atunci client fidel. Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se numără Sophia Loren şi Heidi Klum, dar şi alte personalităţi feminine de talie mondială.

Despre Sabion
Povestea brandului Sabion a început în 1998, când fondatorul companiei, Claudiu Bologa, provenind dintr-o familie care nu era străină de domeniul prelucrării bijuteriilor, a lansat această afacere de familie prin deschiderea a două magazine în Târgu Mureş.

O mare parte din renumele pe care îl are astăzi Sabion se datorează bijutierilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Atelierelor de Creaţie din Târgu Mureş, care transformă, cu măiestrie, aurul, tantalul şi prietrele preţioase în bijuterii.

În prezent, Casa de Bijuterii Sabion deţine 14 magazine şi o galerie, în Cocor Store, locaţie care a fost aleasă cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial în cadrul competiţiei ARE Design Awards prezentată de Association for Retail Environments (ARE), care recompensează anual cele mai bune concepte în materie de design din domeniul retailului.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.