Blog

“Vac from the Sea” premiat de Organizaţia Naţiunilor Unite

“Vac from the Sea” premiat de Organizaţia Naţiunilor Unite

Share this Article

Written by: Me visit my website

Compania Electrolux a fost premiată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru proiectul “Vac from the Sea”. Premiul a fost acordat de ONU în colaborare cu Asociaţia Internaţională de Relaţii Publice (IPRA), fiind oferit în cadrul unei ceremonii în Istanbul, Turcia, pe 21 octombrie. “Vac from the Sea” a câştigat, de asemenea, la categoria „Comunicare Corporativă”, precum şi premiul special Efes Group.

IPRA (Asociatia Internaţională de Relaţii Publice) cooperează cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a încuraja campaniile de relaţii publice care au un obiectiv social. În fiecare an, ONU selectează şi premiază una dintre campaniile nominalizate la IPRA Golden Award care vizează chestiuni sociale de interes pentru Naţiunile Unite. Premiul de anul acesta a fost acordat companiei Electrolux pentru proiectul “Vac from the Sea”, care a avut drept scop creşterea gradului de constientizare cu privire la deficitul global de plastic reciclat. Chiar de la lansare, în iunie 2010, proiectul a primit numeroase distincţii importante.

”Este o adevărată onoare sa primim această recunoaştere din partea Naţiunilor Unite. Dar cea mai mare mulţumire este aceea că “Vac from the Sea” şi-a atins obiectivul propus, de a creşte gradul de conştientizare în ceea ce priveşte deficitul de plastic reciclat, importanţa reciclării, dar şi luarea unor decizii de cumpărare conştiente. Niciunul dintre aceaste beneficii nu ar fi fost posibil fără implicarea şi dedicarea de care au dat dovadă organizaţiile şi voluntarii cu care am colaborat în acest proiect. Această recunoaştere aparţine la fel de mult şi lor”, a declarat Julia Emmerich, Communications Manager Europe, Electrolux PR Studio.

Despre “Vac from the Sea”

Obiectivul Electrolux este de a produce aspiratoare fabricate 100% din material reciclat, cu toate că există un deficit de plastic reciclat de calitate superioară. În acelaşi timp, există cantităţi foarte mari de plastic care poluează oceanele. Atunci cand Electrolux a lansat o nouă linie de aspiratoare fabricate din 70% plastic reciclat – Green Range – acest paradox a intrat în discutie.

“Noi suntem de părere că valorile unei companii trebuie demonstrate prin acţiuni. Dezvoltarea produsului, munca sustenabilă şi comunicarea – toate acestea trebuie integrate. “Vac from the Sea” este un proiect pe termen lung care explică contextul strategic mai larg din spatele muncii noastre de creştere a utilizării materialelor reciclate. Viziunea Electrolux este de a produce aspiratoare fabricate în proportie de 100% din material reciclat, deşi acest lucru nu este încă posibil din cauza deficitului de plastic reciclat de bună calitate. Acest proiect ne oferă o platformă pentru creşterea responsabilităţii faţă de gestionarea precară a resurselor de plastic ale planetei, dar şi referitor la modul în care deşeurile din plastic ne distrug oceanele”, a declarat Cecilia Nord, VP Environmental and Sustainability Affairs, Electrolux.

Acest proiect a fost implementat la scară globală, fiind gestionat din Suedia. Acţiunea de colectare a plasticului a fost întreprinsă în numeroase părţi din lume: Hawaii (SUA), Insulele Phi Phi (Thailanda), St Cyr-sur-Mer (Franta) şi Sotenas (Suedia). Campania a încurajat organizaţiile şi voluntarii să colecteze plastic din oceane. Din plasticul strâns atunci au fost create mai multe aspiratoare în ediţie specială, fiecare reprezentând un anumit ocean. Electrolux şi organizaţiile de mediu au lucrat în mod integrat la realizarea proiectului. Toate departamentele din Electrolux, de la nivelul de conducere la departamentul de design, cercetare-dezvoltare şi vânzări au fost implicate.

„Relaţiile construite cu organizaţiile de protecţie marină ne-au oferit numeroase informaţii despre plastic şi modul în care acesta afectează ecosistemul marin. Ştiaţi că în fiecare an sunt produse 260 de milioane de tone de plastic, dar doar 5% din acest total este reciclat? Sau ca cea mai mare parte din cantitatea de plastic găsită în Pacific are culoarea albă sau albastră, din cauza faptului că peştii mănâncă bucăţile de plastic roşii, crezând că sunt de fapt, mâncare? Cu “Vac from the Sea” putem ajuta la creşterea gradului de conştientizare referitor la motivul pentru care trebuie să avem grijă de plasticul deja existent, a declarat Niklas Melin, Product Marketing Manager Small Appliances, Electrolux.

Proiectul “Vac from the Sea” continuă să se bucure de atenţie şi să crească gradul de conştientizare în privinţa obiectivelor pe care le promovează. Conceptul proiectului face înconjurul lumii, blogul „Vac from the Sea” având mii de vizitatori. În prezent, este desfăşurată o campanie socială de susţinere pe Facebook: fiecare “Like” dat paginii Electrolux se concretizează în donaţii către organizaţiile maritime Algalita şi 5 Gyres.

Despre premiul acordat de Organizatia Naţiunilor Unite

IPRA este o asociaţie pentru specialiştii seniori în relaţii publice. Premiile Golden Awards acordate de IPRA cuprind 25 de categorii şi două premii speciale, printre care se numără şi premiul ONU. IPRA cooperează cu Naţiunile Unite pentru a încuraja campaniile de relaţii publice care au un obiectiv social. În fiecare an, pe lângă premiile acordate pentru numeroase categorii profesionale, ONU selectează şi premiaza campania care adresează o problemă socială de interes pentru Naţiunile Unite.

Tags: , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.