Design

Studenţii români, pasionaţi de design industrial

Studenţii români, pasionaţi de design industrial

Share this Article

Written by: Me visit my website

La mijlocul lunii iunie au fost anunţate proiectele înscrise în ediţia din acest an a competiţiei Electrolux Design Lab. Dintre acestea, 11% aparţin studenţilor de la universităţi din România, universităţi care au introdus Design Lab ca materie opţională în cadrul facultăţilor de design.

În 2012, competiţia Electrolux Design Lab sărbătoreşte 10 ani de inovaţie, interval în care a încurajat creativitatea şi funcţionalitatea în design, precum şi folosirea tehnologiilor sustenabile, oferind studenţilor din întreaga lume oportunitatea de a-şi începe cariera într-unul dintre centrele globale de design ale Electrolux.

La un deceniu de la lansare, competiţia Electrolux Design Lab reuneşte mii de proiecte anual, în 2012 fiind înscrişi 1070 de studenţi din întreaga lume. Dintre aceştia, 126 sunt din România, ăn special de la facultăţile de profil din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Arte şi Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”.

În 2012, Electrolux i-a provocat pe studenţii pasionaţi de design să se inspire din experienţa profesională a creatorilor (bucătari, arhitecţi, designeri de interior) şi să proiecteze electrocasnice care să ofere consumatorilor o experienţă senzorială completă şi totală. Tema competiţiei de anul acesta a fost inspirată de proiectul restaurantului Cube by Electrolux.

“Gradul de implicare a studenţilor români în proiectul Electrolux Design Lab a crescut semnificativ de la an la an. Dacă în 2010 România avea aproximativ 50 de înscrieri, doi ani mai târziu numărul acestora a crescut de peste două ori. Probabil că studenţii noştri au început să înţeleagă oportunităţile profesionale pe care le poate oferi participarea la o competiţie internaţională de un asemenea calibru. Este un prilej pentru ei de a se face remarcaţi şi de a se diferenţia; mulţi dintre participanţii din anii anteriori au obţinut burse de studiu în străinătate”, a declarat Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager Electrolux România.

Dintre participanţi, opt finalişti vor fi invitaţi să participe la evenimentul final din toamna lui 2012, care va fi organizat într-un oraş european. Acestia îşi vor prezenta conceptele în faţa unui juriu alcătuit din designeri profesionişti. Premiul cel mare va fi un internship plătit de 6 luni la unul dintre centrele globale de design ale Electrolux, plus 5,000 Euro. De asemenea, se oferă premiul al doilea, în valoare de 3,000 Euro, şi premiul al treilea, de 2,000 Euro.

10 ani de Electrolux Design Lab

Lansat în 2003, proiectul Electrolux Design Lab invită tinerii din întreaga lume să prezinte idei inovatoare de electrocasnice, care să se alinieze direcţiilor viitorului – sustenabilitate, eficienţă şi funcţionalitate, şi să aducă plus valoare acestei industrii prin designul revoluţionar.

Începând ca un parteneriat între Electrolux şi un grup select de şcoli europene de design, Electrolux Design Lab a împins limitele designului de electrocasnice timp de un deceniu şi s-a poziţionat ca una dintre principalele competiţii globale pentru studenţii la design industrial.

Inovaţia, designul intuitiv şi înţelegerea nevoilor reale ale consumatorilor viitorului sunt principalele aspecte pe care juriul le urmăreşte atunci când evaluează proiectele înscrise în competiţie. La acestea se adaugă şi capacitatea studenţilor de a-şi prezenta proiectele. Ei trebuie să demonstreze că sunt încrezători 100% în conceptele pe care le propun şi că au descoperit un beneficiu real al acestora.

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.