Travel & Living

Dubrovnik, perla Adriaticii

Dubrovnik, perla Adriaticii

Share this Article

Written by: Me visit my website

Dubrovnik cunoscut, de asemenea, şi sub numele de „Perla Adriaticii”, este cu adevărat o destinaţie turistică de vis, una dintre cele mai cunoacute şi apreciate de pe coasta Mării Adriatice. Aici, turiştii se pot bucura de plaje cu nisip fin, străzi pline de farmec, arhitectură impresionantă, de căldura şi convivialiatea oraşului.

Situat în sudul Croaţiei, oraşul Dubrovnik a fermecat şi continuă să impresioneze milioane de turişti din întreaga lume. George Bernard Shaw îi îndeamna pe cei care caută paradisul pe Pământ să vină la Dubrovnik şi să vadă Dubrovnik-ul. Este un oraş mic, cu mai puţin de 50.000 de locuitori, dar care fascinează prin aspectul său medieval, exemplar conservat, oferind vizitatorilor posibilitatea de a vedea edificii vechi de o frumuseţe rară.

Primul lucru care impresionează turiştii atunci când ajung în Dubrovnik sunt primii doi kilometri de metereze de lângă malul mării. Cele mai vechi dateaza din secolul al doisprezecelea, pot avea până la 25 de metri lăţime şi sunt păzite de 16 turnuri masive. De pe aceste metereze puteţi admira vederi magnifice ale Mării Adriatice şi ale oraşului medieval. Acestea au servit pentru a proteja oraşul de atacurile pe mare, în special de invadatorii turci.

Oraşul vechi se află pe lista de patrimoniului cultural protejat de UNESCO, iar cel mai bun mod pentru a-l descoperi este să mergeţi pe jos. Plimbându-vă pe fermecătoarele străzi pietruite veţi întâlni numeroase magazine de suveniruri şi artizanat. Nu trebuie să rataţi strada Stradin, cea mai lungă stradă a oraşului, în întregime pietonală. Dubrovnik are, de asemenea, o viaţă de noapte vibrantă, existând posibilităţi de distracţie pentru toate gusturile.

Totuşi, Dubrovnik este mai mult decât un oraş vechi fascinant. Este, de asemenea, o destinaţie turistică de primă clasă la Marea Adriatică, un loc unde vă puteţi relaxa şi reîncărca bateriile. Din centrul istoric se întinde o reţea de plaje, recunoscute pentru frumuseţea lor răpitoare şi modul exemplar de amenajare.

Este cu adevărat un mic paradis pe Pământ după cum îl numea Bernard Show şi nu doar datorită bogatei şi glorioasei sale istorii, ci şi pentru că în puţine destinaţii turistice mai poţi întâlni atât de multă armonie între natură şi oameni, o armonie care se păstrează şi astăzi, în ciuda vitezei cu care se derulează viaţa noastră.

Despre DENTAL TOURING SERVICES

DTS Travel Agency este o agenţie de turism din Bucureşti ce oferă servicii turistice atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă. Ofertele noastre speciale sunt despre circuite, sejururi, curse charter, cazări în Romania, bilete de avion, asigurări medicale, turism dentar, turism seniori, turism şcolar, întruniri, rent-a-car, organizări conferinţe, congrese, reuniuni, team-building, organizări evenimente, mai pe scurt orice aveţi nevoie de la o agenţie de turism!

Tags: , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.