Travel & Living

Antalya – frumuseţe naturală, istorie şi cultură!

Antalya – frumuseţe naturală, istorie şi cultură!

Share this Article

Written by: Me visit my website

Soarele, marea, natura şi istoria se combină perfect pentru a forma din Antalya, una dintre staţiunile turistice cel mai populare din lume, fiind vizitată anual de milioane de turişti. Protejată pe de o parte de munţii Taurus şi scpldatp de apele calde şi clare ale Marii Mediterane, Antalya este locul perfect pentru a beneficia de cele mai bune servicii turistice şi pentru a petrece un timp de calitate într-un spaţiu unic in lume.

Antalya este capitala provinciei cu acelaşi nume, situată pe coasta mediteraneană a Turciei. Populaţia oraşului este de 603.190 de persoane, dar ajunge până la 2 milioane în timpul lunilor de vară, când se înregistrează vârful sezonului turistic. Localizată pe o stâncă abruptă, Antalya este un oraş pitoresc înconjurat de munţi, păduri, Marea Mediterană şi multe ruine antice. Bucurându-se de avantajul aeroportului, Antalya este o poartă de acces pentru staţiunile turistice de pe coasta Turciei, care a luat numele de Riviera turcească, datorită frumuseţilor naturale şi istorice ale acesteia.

Succesul de care se bucură acest loc se datorează şi frumoaselor sale plaje de nisip şi pietriş, mărginite de o apă deosebit de limpede, la care se adaugă servicii turistice moderne şi variate şi climatul deosebit de blând. Se spune că aici soarele străluceşte 300 de zile pe an; chiar şi în inima iernii, nu se înregistrează decât rareori temperaturi sub 15 °C. Iubitorii de mare şi soare vor găsi un cadru relaxant, unele dintre cele mai curate plaje de pe ţărmul Mediteranei şi servicii turistice pe măsura aşteptărilor. Sportivii au posibilitatea de a practica tot felul de activităţi în apă sau se pot bucura de drumeţii, de un meci de golf sau de escaladă. Turiştii curioşi au, la rândul lor, şansa să descopere nenumărate situri naturale şi istorice.

Antalya este un oraş în care puteţi să vă plimbaţi. Marile sale parcuri publice cu palmieri, portul şi zidurile sale romane îi dau un farmec mediteranean. Orice turist trebuie să viziteze Kaleici, oraşul rustic vechi, a cărui imagine actuală este rezultatul influenţelor mai multor civilizaţii care au reuşit să îşi pună amprenta de-a lungul timpului: se disting în continuare urme de arhitectură şi cultura bizantină, romană şi selgiucidă. Oraşul vechi este plin de case frumoase din lemn din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, adaptate pentru nevoile de turism ale zonei, cele mai multe fiind transformate în pensiuni şi magazine de suveniruri.

Un amestec impresionant de istorie şi cultură, un spaţiu idilic pentru relaxare si distractie, Antalya îşi merită pe deplin titlul de „capitala turismului turc”.

Despre DTS Travel Agency
DTS Travel Agency este o agenţie de turism din Bucureşti ce oferă servicii turistice atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă. Ofertele noastre speciale sunt despre circuite, sejururi, curse charter, cazări în România, bilete de avion, asigurări medicale, turism dentar, turism seniori, turism şcolar, întruniri, rent-a-car, organizări conferinţe, congrese, reuniuni, team-building, organizări evenimente, mai pe scurt orice aveţi nevoie de la o agenţie de turism!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.