Outdoor

Dobrogea – Noua destinaţie pentru mountain bike

Dobrogea – Noua destinaţie pentru mountain bike

Share this Article

Written by: Me visit my website

Pe 11 August, amatorii de mountain bike din toată ţara sunt aşteptaţi în oraşul Babadag, la singurul concurs de ciclism crosss country din Dobrogea.

„Scopul Babadag XC este de a arăta că şi în Dobrogea avem destinaţii pentru mountain bike. Deoarece litoralul şi Delta Dunării sunt zonele cele mai vizitate, oamenii tind să ignore zone precum Muntii Măcinului, Cheile Dobrogei sau Pădurea Babadagului, unice prin bogăţia reliefului, a faunei şi florei. Anul trecut au participat concurenţi din toată ţara care au fost surprinşi de traseul pe care l-au străbătut. Ne bucurăm să arătăm cicliştilor oportunităţile de cross country din sud-estul României“. Florin Mirt – Director Comercial

Organizată de firma constănţeană Triton Sport, competiţia urmăreşte promovarea regiunii de sud-est a României drept destinatie pentru mountain bikeri. Aflat acum la a doua ediţie, Babadag XC s-a bucurat anul trecut de aprecieri pozitive din partea concurenţilor participanţi. Acestia au fost luaţi prin surprindere de frumuseţea pădurii de la Babadag, dar şi de adrenalina de care au avut parte pe traseu. Site-ul oficial al competitiei este: www.biciclete.ro/babadagxc.

Cursa porneşte de lângă ruinele unei cetăţi romane şi se desfăşoară de-a lungul unui drum forestier. Cunoştinţele tehnice ale cicliştilor vor fi puse la încercare de porţiuni de urcări şi coborâri abrupte, dar şi de teren plat de pământ şi macadam.

Competiţia este deschisă atât amatorilor, cât şi sportivilor licenţiaţi la cluburile sportive (elite), existând o plajă largă de categorii de participanţi: amatori-masculin – 14-19 ani , 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50+ani, amatori-feminin – 14-29 ani, 29+ ani, elite şi copii. Concurenţii vor parcurge ture de câte 17 km în funcţie de categoria la care s-au înscris, astfel: elite – 3 ture, amatori-masculin – 2 ture, amatori-feminin – o tură. Copiii participanţi vor avea un traseu special, adaptat vârstei lor. Înscrierea la competiţie se face contra unei taxe de 50 de lei, care se poate achita prin virament bancar, la sediul firmei Triton Sport de pe B-dul Dezrobirii nr. 151, bloc ID4, Constanţa sau în ziua competiţiei.

Pentru fiecare grupă de concurenţi şi categorie de vârstă, primii trei care vor trece linia finish-ului vor primi premii pentru performanţele lor astfel: locul I – 350 lei, locul II – 250 lei, locul III – 150 lei. Pe lângă acestea, se va organiza şi o tombolă la care se vor câştiga diverse cadouri, iar cel mai norocos ciclist se va întoarce acasă cu o bicicleta nou-nouţă. În plus, vehiculele pe două roţi vor fi curăţate după competiţie cu echipamente profesionale furnizate de către partenerul tehnic al concursului, Kaercher România.

La sfârşitul evenimentului, organizatorii vor invita toţi concurenţii şi colaboratorii la un prânz copios în incinta taberei de copii Babadag, pentru a avea ocazia de a-şi împărtăşi aventurile de pe traseu.

Tags: , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.