Indoor

Cum îţi decorezi locuinţa în stil marinăresc

Cum îţi decorezi locuinţa în stil marinăresc

Share this Article

Written by: Me visit my website

Fie că tocmai te-ai întors din vacanţă, fie că ai plănuit deja una, vara se poartă stilul navy nu doar în materie de îmbrăcăminte, ci şi în amenajările interioare. Te-ai imaginat vreodată cum ar fi să te trezeşti în fiecare dimineaţă cu marea aproape? Chiar dacă nu eşti un împătimit al valurilor, al soarelui în exces sau al priveliştilor cu întinderi nelimitate de apă, trebuie să recunoşti că un decor adaptat sezonului te va face să te simţi mereu ca în vacanţă: confortabil, relaxat şi inspirat!

Farmecul unui decor maritim, cu o atmosferă pe măsură, nu e deloc greu de obţinut dacă îţi laşi imaginaţia să zburde. Ai la îndemână tot felul de accesorii, care mai de care de efect, de la ancore şi timone până la felinare, scoici sau sticluţe cu nisip. Mai mult, dacă printre pasiunile tale se numără yachting-ul, ski-ul nautic, snowbord pe apa sau surf cu parapanta, poţi recrea cu uşurinţă atmosfera sezonului estival şi în propriul dormitor.

Ce îţi recomandă Galeriile Noblesse

Cu o cromatică în alb, nisipiu şi albastru, îmbinată cu uşoare accente de roşu, nu ai cum să dai greş în realizarea decorului marinăresc mult visat. Colecţia “Navigare” de la Galeriile Noblesse cuprinde piese de mobilier ideale atât pentru casele de vacanţă, cât şi pentru cele permanente. Nu uita însă să adaugi încăperii texturi fluide, ca să amintească cât mai mult de briza mării şi de stilul personal!

O variantă deloc de neglijat ar fi şi îmbrăcarea pereţilor în lambriuri din lemn exotic şi folosirea mobilierului din acelaşi lemn cu esenţă rară, lăcuit şi cu simboluri marinăreşti drept accesorii.

Nodurile marinăreşti, coşurile împletite, năvoadele, perdelele de tipul plaselor stilizate, care le imită la perfecţie pe cele originale, colacii de salvare sau corpurile de iluminat asemenea felinarelor de la bordurile navelor, nu pot lipsi din camera ta, pentru a întregi atmosfera calmă, odihnitoare şi primitoare, dar şi senzaţia de prospeţime şi răcoare.

Galeriile Noblesse recomandă în acest sens colecţia inedită „Laguna Veneta”, ce cuprinde piese în stil marinăresc lucrate manual de către meşterii veneţieni, din materiale de înaltă calitate precum bronz, lemn sau sticlă. Indiferent ce alegi dintre lampadare, veioze sau aplice, corpurile de iluminat din această colecţie sunt unice prin tehnicile de fabricare vechi de sute de ani şi readuse la viaţă de specialişti. Nu-ţi rămâne decât să cutreieri imaginar mările, în căutarea de noi continente!

Practic, poţi lăsa pentru o vreme clasicele tablouri, pe care le poţi înlocui cu aceste corpuri de iluminat orignale sau cu suvenirurile din dotare, pe care ai vrut grijă să le colecţionezi de-a lungul plecărilor repetate la mare. Este foarte important ca interiorul să fie cât mai luminos, pentru a sugera şi mai bine ideea de univers marinăresc, de spaţiu vast şi nelimitat al litoralului.

Şi pentru că cei care iubesc marea pot fi atât copii, cât şi adulţi, designerii de la Studio Insign, împreună cu echipa Galeriile Noblesse au creat şi game destinate camerelor celor mici, deopotrivă practice şi moderne, pentru a te bucura împreună cu ei şi după ce trece vara, de aerul vesel al încăperii.

Ca să ai de unde să te inspiri, Galeriile Noblesse îţi pune la dispoziţie colecţia “Marina Vecchia”, care se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor, prezentând mobilier ce seamănă perfect cu interiorul unui vas de croazieră.

Despre Studio Insignşi Galeriile Noblesse

Galeriile Noblesse şi Studio Insign oferă o gamă variată şi compleă de produse de înaltă calitate pentru amenajarea oricărui interior clasic sau modern, atât pentru casă, cât şi pentru hoteluri, restaurante sau office-uri. Importator direct din Italia, Spania, Franţa, Anglia, Galeriile Noblesse au în portofoliu produse deosebite de la un nivel mediu-înalt, la branduri exclusiviste pentru mobilier, textile, tapet, corpuri de ilumintat, sanitare sau placări de orice tip.

Experienţa Studio Insign în realizarea de proiecte în stil clasic, minimalist, modern, contemporan, exclusivist sau luxury, precum şi abordarea tendinţelor specifice stilului baroc, art deco, art nouveau sau clasicului reinterpretat, îl recomandă pe acesta ca un studio de design de un înalt profesionalism.

Vă invităm pe toți cei care apreciați, dați valoare și susțineți designul interior, să vizitați site-urile www.galeriilenoblesse.ro și www.studioinsign.ro sau showroom-urile din București și Bacău.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.