Travel & Living

Fly Geyser

Fly Geyser

Share this Article

Written by: Me visit my website

Fly Geyser se află în Hualapai Valley, la nord de oraşul Gerlach, Nevada, SUA. A devenit cunoscut datorită formei neobişnuite, a culorilor vii şi a frumuseţii unice. Din păcate, gheizerul se află pe o proprietate privată şi nu poate fi văzut decât de la distanţă, de pe State Road 34. Gheizerul nu este unul natural, rezultând accidental, datorită forărilor efectuate în secolul trecut. Gheizeritul şi travertinul s-au depus în decursul anilor şi acum apa ţâşneşte din mai multe orificii, de-a lungul formaţiunii.

Se pare că în anul 1916 s-au efectuat forări pentru a găsi apa necesară agriculturii în acea zonă aridă a statului. Puţul de foraj a funcţionat normal timp de câteva decenii, apoi, în 1960, apa fierbinte geotermală a găsit o fisură în perete şi a ţâşnit la suprafaţă, rezultând un gheizer care a transformat zona într-o oază.

Acum, după zeci de ani, conurile aruncă apa de la 1,5 metri înălţime, cascadele formând o serie de terase care conduc apa spre bazinul principal şi spre oaza din jurul gheizerului. Terasele sunt foarte fragile, iar izvoarele sunt cele mai mari din nord-vestul statului Nevada, împreună cu cele 30-40 de bazine care se întind pe 30 de hectare.

Bazinele gheizerului formează un habitat în mijlocul deşertului pentru lebede, gâşte canadiene, gâşte albe şi raţe sălbatice, în bazine existând şi peşti mici. Din păcate zona nu este cunoscută ca atracţie turistică, datorită faptului că nu se poate vizita, cu toate că în trecut era un loc binecunoscut pentru vânătoare…

Tags: , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.