Design

Tendinţele 2013 Maison et Objet

Tendinţele 2013 Maison et Objet

Share this Article

Written by: Me visit my website

Considerat unul dintre cele mai aşteptate evenimente internaţionale de design interior, târgul bianual de decoraţiuni și mobilier Maison et Objet din Paris, adresat profesioniştilor, desfăşurat anul acesta în perioada 18-22 ianuarie, s-a remarcat prin numărul mare de expozanţi şi vizitatori, dar mai ales prin ineditele modele artistice, adevărate repere de originalitate şi creativitate în domeniu. Galeriile Noblesse, leader pe segmentul amenajărilor de lux, au participat la prima ediţie din 2013 a expoziţiei Maison et Objet şi s-au întors cu ultimele noutăţi şi tendinţe în domeniul amenajărilor interioare.

„Ediţia din ianuarie 2013 a Maison et Objet a avut ca temă influenţa naturii asupra creaţiei designerilor, iar cuvintele de ordine au fost „VIVANT” şi „VIBRANT”. Astfel, în 2013 se poartă stilul clasic franţuzesc specific secolelor XVII-XVIII, reinterpretat în cheie modernă, iar piesele vedetă, prezente în multe dintre colecţiile expuse sunt fotoliile cu spătar înalt, capitonat, dar şi cele scunde, cu spătar rotunjit, în formă de evantai. De asemenea, în 2013 sunt în vogă piesele şi ambientele inspirate din stilul art-deco, prezentate de producători renumiţi internaţional şi branduri celebre. Ca la fiecare ediţie, expoziţia a fost împărţită în mai multe paviloane, dedicate diferitelor stiluri decorative: rustic, clasic, etnic, textile de lux sau piese rare, unicat“, a explicat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse.

Din punct de vedere al stilurilor care se impun în tendinţele acestui an, influenţa asiatică este una dintre cele mai pregnante, iar elementele specifice, atent lucrate, sunt uşor de integrat în orice interior şi oferă garanţia unui ambient inedit şi original.

„Un element plin de fantezie, care surprinde ochiul prin efectele vizuale, este mobilierul (mese, comode) creat din materiale naturale, precum formele contorsionate ale rădăcinilor de copac în combinaţie cu sticla sau metalul. Astfel, iniţiativele de reîntoarcere la natură, în special ale tinerilor designeri, merită o atenţie deosebită anul acesta mai mult ca oricând. La secţiunea ţesături s-au remarcat covoarele lucrate din lână sau din mătase, după metode tradiţionale, dar ca o caracteristică a acestui an, majoritatea au un aspect uzat. De altfel, se constată o revitalizare a stilului vintage şi retro, obţinute cu ajutorul unor accesorii diverse precum machete de avioane şi maşini, cufere vechi sau corpuri de iluminat în forme neobişnuite. În ceea ce priveşte accesorizarea casei, prima ediţie din 2013 a Maison et Objet indică faptul că, pentru a avea un interior primitor, sunt necesare multe obiecte decorative,forme neregulate şi o paletă vie de culori“, a mai adăugat Loredana Preda.

Din punct de vedere cromatic, principalele centre de interes sunt accesoriile şi mobilierul în combinaţie de verde crud şi galben asociat cu negru şi gri. Pe lângă explozia de culori, designerii au dat frâu liber imaginaţiei şi idiferent de stilul ambientării, clasic sau modern, au adus în prim-plan rafinamentul desăvârşit şi eleganța supremă.

Pentru cei mai mulţi designeri şi oameni de specialitate, Maison et Objet este sursa perfectă de inspiraţie. De aceea, multe dintre piesele de excepţie prezentate la Maison et Objet se vor regăsi în scurt timp timp în show-room-urile Galeriile Noblesse din Bucureşti şi Bacău care, cu această ocazie, şi-au îmbogăţit portofoliul cu numeroase colecţii şi produse de excepţie din segmentul mobilier, placări, ţesături şi accesorii.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.