Outdoor

Cum alegem un grătar de grădină performant?

Cum alegem un grătar de grădină performant?

Share this Article

Written by: Me visit my website

Este cunoscut faptul că a pregăti carnea deasupra unui foc de lemne este în natura fiecăruia dintre noi. Însă perfecţionarea celui de-al şaselea simţ în grilling – să ştii exact când trebuie să întorci o friptură sau să ştii cu precizie de câtă căldură are nevoie o crustă delicioasă pentru orice tip de carne – necesită timp. E o abilitate care se dobândeşte, din fericire, după multe zile de Duminică petrecute în grădină sau pe terasă alături de familie şi prieteni.

Unii oameni sunt intimidaţi de grilling poate din cauza funcţionării cu gaz, poate mărimea îi impresionează sau poate chiar flacăra propriu-zisă, însă specialiştii spun că este vorba de fapt de cea mai simplă metodă de a găti. Îl poţi numi oricum: grilling, barbecuing, outdoor cooking – rămâne o artă, nu doar o metodă de a aprinde focul şi a sacrifica o bucată de carne în onoarea stomacului.

Să alegem un grătar de gradină dreptunghiular cu funcţionare cu gaz?

Un grătar de grădina performant cu gaz este motivul pentru care, în mod special bărbaţii, susţin că vara pot găti mai bine la grătar în aer liber decât o pot face femeile, la cuptorul din casă. Grătarul de grădină Auckland, marca elveţiană Outdoorchef oferă toate dotările necesare astfel încât această dorinţă să devină realitate. Indiferent că îţi doreşti o friptură aromată şi suculentă la grătar, la rotisor sau la cuptor pe acest model de grătar se poate găti confortabil, fără fum sau aprinderea grăsimilor.

Dispune de 3 arzătoare din fontă, 1 arzător ceramic, grătare şi plită din fontă, precum şi de rotisor din inox. Pe ochiul lateral se pregătesc sosuri şi garnituri la grătar, iar mesele de lucru sunt rezistente, acoperite cu plăci de granit. Butelia se depozitează în interiorul cadrului stabil cu roţi astfel încât grătarul de grădină să rămână uşor manevrabil însă şi estetic.

Grătarul cu gaz rotund sau sferic prezintă avantaje suplimentare?

Primăvara renaşte “cultul” gătitului la grill, se crează o atmosferă festiva şi totuşi familiara, grilling-ul lasă deoparte formalităţile, rămâne distracţia când fiecare dintre invitaţi se implică şi contribuie în mod individual. Dar ce beneficii are un grătar cu gaz rotund cu capac? Forma sferică ajută la circulaţia uniformă a căldurii în interior, iar funcţionarea cu gaz oferă confort şi rapiditate la aprindere, dar şi control excelent al temperaturii.

Grătarul cu gaz Ascona este dotat cu două arzătoare concentrice poziţionate sub o pâlnie metalicp groasă, astfel încât grăsimea scursă din preparate nu va ajunge niciodată în contact cu flacăra şi nu se va aprinde. Capacul cu termometru încorporat va ajuta la menţinerea şi distribuirea uniformă la căldurii. Astfel, veţi putea prepara absolut orice la grătar de la carne cu grăsime până la desert, pizza şi plăcinte.

Rămâne un gratar cu cărbune preferatul majorităţii?

Un grătar cu carbune este varianta clasică de grill, varianta aleasă adesea de împătimiţi ai izului inconfundabil de afumat. Şi în acest caz, un grătar cu cărbune modern oferă posibilitatea de a găti direct deasupra jarului încins dar şi indirect, ca la cuptor. Tot ce are nevoie este o formă sferică, capac şi termometru încorporat. Modelul de grătar cu carbune Easy 570 de la Outdoorchef, oferă toate aceste beneficii cumulate prin dotarea sa cu suport de protecţie la flacără în interior, uşor de manevrat şi rezistent în timp.

Este alegerea perfectă pentru cei ce doresc un grătar clasic cu cărbune, însă modern şi performant în utilizare. Primordial rămâne faptul că timpul petrecut la grătar, cu familie, prieteni, amici sau colegi este un timp de calitate, ce oferă relaxare, socializare şi nu în ultimul rând cultură gastronomică mai ales în cazul acelora pentru care „Cultura vieţii începe de la a mânca”.

Despre Grill-Society
Grătare de grădină OutdoorChef, brand de origine elveţiană şi unul dintre cei mai renumiţi producători de grill-uri din lume ce oferă sistemul unic antiaprindere al grăsimilor la grătar, evitându-se cunoscutele şi neplăcutele fire-ups-uri.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.