Travel & Living

the ARTIST… ”the natural (r)evolution”

the ARTIST… ”the natural (r)evolution”

Share this Article

Written by: Me visit my website

Mai timid, dar primăvara a hotărât să îşi intre în drepturi şi anul acesta. În sfârşit! Când zilele insorite au declanşat afară o întreagă revoluţie a naturii – culori, sunete, arome şi emoţii ameţitoare – Chef Paul Oppenkamp şi-a dorit să surprindă această explozie de senzaţii şi metamorfoza incredibilă a naturii în noul meniu a-la-carte al restaurantului the ARTIST.

”the natural (r)evolution” este cel de-al treilea meniu a-la-carte creat de Chef Paul în cele 6 luni de la inaugurarea restaurantului the ARTIST. Acest meniu îndrăzneţ îşi propune nu doar să evoce, ci să provoace explozia emoţiilor şi senzaţiilor declanşate de sezonul de primăvară.

În (r)evoluţia naturală a conceptului the ARTIST, Chef Paul a continuat să studieze tehnicile de gătit pentru a crea noi texturi, arome, gusturi şi experienţe. În explorările şi căutările sale neîncetate Chef Paul a descoperit noi furnizori pasionaţi de calitatea produselor pe care le oferă, noi instrumente şi ustensile care îi permit să dezvolte tehnici noi de preparare şi noi poveşti culinare pe care le materializează în preparatele sale.

Precum firicelele de iarbă care abia aşteptau să dea năvala sau mugurii care exploadează la o uşoara atingere a razelor de soare, culoarea şi aroma preparatelor din meniul “natural (r)evolution” prind viaţă, alături de ameţitoarele vinuri româneşti, colecţie extinsă din acest sezon. Aici savoarea, rămâne ingredientul cheie.

Spiritul uşor şi jucăuş al sezonului se regăseşte în fiecare farfurie. Astfel, noul meniu este dominat de preparate pe bazp de peşte, fructe de mare, printre care menţionăm calcanul marinat în ulei de masline organic servit cu legume de culoarea primaverii şi sos de şofran (în meniu: Poached Turbot). Un alt preparat care te duce deja cu gândul la vara este Sea Trio – compus din somon afumat, tartar de ton şi sturgeon marinat în ceai verde.

La noi Salata de Primăvară este o explozie de culori şi gusturi – pepene cu spumă iaurt stropit cu suc de pătrunjel şi garnisit cu masline tapenade, iar Supa de Spanac “Baby” îţi aduce aromele proaspete de primăvară chiar în farfuria ta.

Pentru carnivorii gurmanzi am pregătit câteva preparate intru-totul speciale – Rack de Miel din Noua Zeelandă rumenit şi servit cu o “Zacuscă” altfel (în meniu: New Zealand Lamb Rack); Piept de porc gătit timp de 24 de ore aromatizat cu piper roz şi soya şi servit cu ciuperci King Oyster şi Wasabi (în meniu: 24 Hour Cooked Crispy Pork Belly); iar pentru iubitorii de vită avem Vrabioară Vită Argentina acompaniată de cartofi Confit, fasole verde şi ciuperci de pădure (în meniu: Argentinean NY Strip Steak).

La capitoulul desert, găsiţi “clătitele” cu îngheţată de vişinată, brânzp dulce şi stafide (în meniu: Clatite (Romanian Pan-cakes) sau 3 Texturi de Ciocolată împletite cu 3 Texturi de Zmeură (în meniu: Chocolate & Raspberry). Lista se încheie cu o selecţie de brânzeturi alături de Miere cu Trufe Negre (în meniu: Cheese Selection), iar inconfundabilul sorbet de castravete rămâne în meniu pentru a răcori zilele calde care urmează.

Sunteti pregătiţi pentru (r)evoluţie?

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.