Outdoor

Cel mai mic buget pentru amenajarea unei grădini

Cel mai mic buget pentru amenajarea unei grădini

Share this Article

Written by: Me visit my website

Amenajarea unei grădini la curte sau chiar pe balcon se poate face chiar şi cu un buget redus, care porneşte de la 100 lei pentru un spaţiu de 50 mp sau de 50 lei pentru o grădină pe balcon, conform specialiştilor retailerului de DIY Praktiker România. Astfel, oricine poate să aibă o grădină cochetă şi uşor de întreținut dacă urmează câteva sfaturi simple.

Primul pas este procurarea uneltelor pentru grădinărit şi pregătirea terenului. Pentru început, este necesar un minim de unelte esenţiale, care pot fi procurate cu un buget redus, care porneşte de la 80 de lei. Un cultivator manual, o stropitoare de grădină, un afânător manual, un cuţit special pentru grădinărit, un plantator manual şi o greblă ar trebui să nu lipsească din arsenalul oricărui pasionat de grădinărit.

Cu ustensilele procurate puteţi deja începe să pregătiţi terenul şi să smulgeţi buruienile care nu fac decât să sărăcească solul de îngrăşăminte şi nutrienţi şi să dea un aspect neîngrijit, susţin specialiştii Praktiker. Încercaţi să păstraţi terenul cât mai curat, pe toată perioada anului, iar pentru rezultate optime este indicat să creaţi un strat protector care să păstreze umiditatea solului. O metodă ieftină prin care puteţi obţine aceste rezultate sunt îngrăşămintele, care pot fi achiziţionate de la Praktiker cu preţuri începând de la 9,99 lei.

Stabilirea compartimentărilor, pentru a controla mai bine dezvoltarea plantelor şi pentru a avea în permanenţă flori, este ultima etapă care încheie faza de pregătire.

„Amenajarea unui grădini nu trebuie să fie neapărat costisitoare. Aproape orice idee se poate implementa chiar şi cu bugete mici, iar Praktiker România susţine acest demers prin oferte pentru toate ideile. Ne dorim ca fiecare dintre clienţii noştri să se bucure de o grădină elegantă, oricât de mic ar fi spaţiul pe care îl deţine. De aceea, îi aşteptăm în magazinele noastre unde pot beneficia de un sfat specializat sau de produsele de care au nevoie pentru a-şi pune planurile în aplicare. Pot găsi în magazinele Praktiker peste 3.000 de produse pentru grădinărit“, afirmă Cornelia Gheorghe, Director de Achiziţii Praktiker România.

Dacă dispuneţi de o grădină generoasă, un pas foarte important este selectarea plantelor şi a pomilor fructiferi. Alegeţi florile în funcţie de culoare şi înălţime şi aşezaţi-le în grădină după o schiţă prestabilită. Puteţi avea în permanenţă o grădină plină de flori, cultivând plante cu înflorire succesivă. Dacă dispuneţi de o grădină la curte puteţi alege daliile, petuniile sau gardenia, care sunt uşor de întreţinut, iar dacă locuiţi la bloc, muşcatele, begoniile sau thuja sunt cea mai bună alegere. Gazonul este o altă modalitate de a schimba aspectul grădinii cu un buget minim şi, în plus, este foarte uşor de îngrijit.

Dacă spaţiul vă permite, vă puteţi orienta şi către plantarea unor pomi fructiferi, care pot deveni punctul de atracţie al grădinii. Aceştia vă oferă, pe lângă umbră, şi fructele preferate, fără prea mari eforturi. Prunii, merii şi cireşii sunt printre cei mai uşor de întreţinut şi îngrijit pomi fructiferi, iar recolta bogată vă va răsplăti eforturile.

Din orice grădină cochetă nu ar trebui să lipsească elementele decorative. Puteți alege între pergole de diferite dimensiuni, granule de marmură, jardiniere din beton, pitici de grădină sau ghivece pentru exterior, care pot fi din plastic, rattan, ceramică. Acestea oferă o notă personală grădinii şi atrag privirile vizitatorilor. Dacă locuiţi la bloc, jardinierele colorate, o moară de vânt sau un felinar decorativ pot face diferenţa.

Pentru toate ideile tale, Praktiker îţi oferă o gamă variată de produse şi unelte cu bugete mici, pentru ca grădina ta să se transforme într-o oază de relaxare.

Tags: , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.