Technology

Ford Transit cu numărul 7 milioane

Ford Transit cu numărul 7 milioane

Share this Article

Written by: Me visit my website

Versatilul şi rezistentul vehicul utilitar va fi vândut în 118 pieţe din întreaga lume.

Ford Motor Company a anunţat astăzi producerea vehiculului Transit cu numărul 7 milioane, popularul vehicul comercial lansat în 1965 în Europa şi care acum va fi vândut pe 118 pieţe de pe şase continente.

Aliniate unul în spatele celuilalt, cele 7 milioane de vehicule Transit ar acoperi distanţa de la Londra la Sydney, în Australia, şi înapoi.

Evenimentul a fost sărbătorit la inaugurarea oficială de astăzi a uzinei de asamblare Transit din Nanchang, China, la care a participat Preşedintele şi CEO-ul Ford, Alan Mulally. Uzina Jiangling Xiaolan este rezultatul unei investiţii de 300 milioane de dolari a partenerului strategic al Ford Jiangling Motors Corp (JMC) şi produce vehicule sub mărcile JMC Ford pentru piaţa chineză, aflată în creştere.

„Ford Transit are un rol important în vieţile şi pentru locurile de muncă a milioane de oameni”, a declarat Mulally. „De la transportul muncitorilor la şantierele de construcţii până la livrarea de colete importante, sau chiar transportul de urgenţă al pacienţilor la spitale, oamenii din toată lumea se bazează ca Ford Transit să îşi facă treaba.”

Lansat în acelaşi an în care primul om a păşit în spaţiul cosmic, Transit a avut un impact imediat, asigurând un sprijin practic pentru economiile europene aflate într-o dezvoltare explozivă. De atunci, Ford a dezvoltat o gamă largă de caroserii şi versiuni: de la furgoane pentru colete, basculante şi rulote până la serii unice, printre care Super-furgoanele propulsate de motoare V8 Cosworth.

Noul Transtransitit de 2 tone, care este programat a fi lansat pe piaţa europeană în primăvara anului 2014, va fi plasat în vârful unei game de modele europene care mai include, de asemenea, Transit Custom, Transit Connect şi Transit Courier.

Producţia Transit a crescut într-un asemenea ritm încât, după atingerea pragului de 1 milion de unităţi vândute în 1976, a atins următoarele praguri similare în 1985, 1994, 2000, 2005 şi 2010.

Transit a adus de asemenea o serie de inovaţii tehnologice pentru vehiculele comerciale îmbunătăţind performanţele, confortul şi siguranţa, de la dotări precum uşi de încărcare laterale, faruri cu halogen şi anvelope cu inserţii radiale, la motoare diesel cu injecţie directă, încuietori de înaltă securitate şi ABS standard.

„Ford Transit continuă să inoveze, ajutând clienţii să transporte mai multe mărfuri, să îşi reducă costurile şi să ajungă în siguranţă la destinaţiile lor”, a declarat Mulally.

Producţia Transit s-a extins pentru prima dată în afara Europei în 1997, prin noile uzine de la Nanchang, China, şi Hai Duong, Vietnam. Noua uzină Jiangling Xiaolan creşte de peste două ori capacitatea de producţie de vehicule comerciale a JMC de la 245.000 de unităţi la 545.000 de unităţi. JMC, care construieşte vehicule Ford Transit pentru piaţa chineză, este deţinut în proporţie de 30% de Ford.

Creşterea globală a producţie şi vânzărilor Transit va face un pas semnificativ înainte la mijlocul anului 2014, când noul Transit va pătrunde pe piaţa nord-americană pentru prima dată. Modelul Transit pentru piaţa nord-americană va fi construit în Kansas City, statul Missouri.

În total, Ford preconizează vânzarea a 400.000 de unităţi Transit de 1 şi 2 tone anual până în 2016, echivalentul vânzării unui vehicul la fiecare 80 de secunde.

Lansarea noul Ford Transit de 2 tone este programată pentru primăvara anului 2014, aducând un nou nivel de capabilitate şi versatilitate pe piaţa vehiculelor comerciale de dimensiuni medii, datorită unei game complete de caroserii şi modele derivate ce vor asigura o capacitate de transport şi cheltuieli de exploatare de top în clasa sa, împreună cu o durabilitate excepţională.

În Europa, modelele Transit de 2 tone şi Transit Custom de 1 tonă reprezintă vârful de lance al unei game transformate şi extinse de noi modele Transit, ce vor fi puse în vânzare până la mijlocul anului 2014. Printre acestea se numără noul Transit Connect, cu o capacitate de transport de 550-1000 kilograme, şi noul model compact Transit Courier cu o capacitate de transport de 660 kilograme.

„Ford Transit are o moştenire superbă şi un viitor chiar mai luminos,” a spus Mulally. „Acum, când trecem de pragul de 7 milioane de unităţi, suntem nerăbdători să sprijinim şi mai mulţi clienţi în evoluţia afacerilor lor cu ajutorul unui Transit.”

* Lungimea estimată a 7 milioane de vehicule Ford Transit calculată pe baza unei lungimi medii de 5 m. Distanţa rutei de zbor de la Londra la Sydney, Australia, este de aproximativ 17.000 km (10.500 mile).

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.