Design

B-MAX Best in Class

B-MAX Best in Class

Share this Article

Written by: Me visit my website

• Noul Ford B-MAX este cel mai bine vândut monovolum compact de pe piaţa europeană în primul semestru al anului 2013 cu o cotă de piaţă de 15,8% în segmentul său

• Clienții europeni au cumpărat peste 38.000 monovolume compacte B-MAX în primele şase luni ale anului 2013; creşterea vânzărilor a dus la clasarea pe primul loc în segmentul său pe pieţele din Germania şi Marea Britanie în al doilea trimestru

• Peste 80% din unităţile B-MAX vândute sunt echipate cu Ford SYNC cu Emergency Assistance, 43% cu motorul Ford EcoBoost de 1 litru şi 22% cu sistemul Active City Stop

• B-MAX oferă acces unic în clasa sa, pentru pasageri şi bagaj, datorită sistemului Ford Easy Access; printre dotările avansate se numără Rear View Camera şi tehnologia exclusivă Ford MyKey

Noul Ford B-MAX a fost cel mai bine vândut monovolum compact de pe piaţa europeană în primul semestru al anului 2013, potrivit analizei efectuate de Ford, în baza înmatricularilor colectate de Polk.*

Ford B-MAX a atins o cotă de vânzări de 15.8%* pe segmentul monovolumelor compacte în Europa în primele şase luni ale anului, cu 38.000 de vehicule vândute în cele 19 pieţe europene tradiţionale ale Ford. Producţia B-MAX a început la uzina Ford din Craiova la mijlocul anului 2012, fiind lansat în toate pieţele europene în luna noiembrie a aceluiaşi.

B-MAX a depăşit la capitolul vânzări modelele Citroën C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz şi Opel/Vauxhall Meriva în primul semestru al anului 2013. Creşterea vânzărilor a făcut ca B-MAX să se claseze pe primul loc în segmentul său pe pieţele importante din Germania şi Marea Britanie în al doilea trimestru. S-a clasat pe primul loc la vânzări şi în Belgia/Luxemburg, Olanda şi Norvegia în primul semestru.

Tehnologiile avansate reprezintă un factor cheie pentru succesul B-MAX, 80% dintre clienţii europeni comandând sistemul de conectivitate Ford SYNC, care include funcţia Emergency Assistance, câştigătoare a unui premiu Euro NCAP, care poate alerta operatorii locali de servicii de urgenţă cu privire la un accident. Acesta este disponibil în 26 de limbi, vorbite în 40 de regiuni europene.

Motorul pe benzină Ford EcoBoost de 1 litru – Motorul Internaţional al Anului în 2012 şi 2013 – a fost ales de 43% dintre cumpărătorii de modele B-MAX; 22% dintre clienţii B-MAX au optat pentru funcţia Active City Stop, premiată şi ea de catre Euro NCAP. Aceasta monitorizează traficul din faţa automobilului şi activează automat frânele dacă detectează iminenţa unei coliziuni cu vehiculul din faţă; 12% dintre clienţi au ales opţiunea Rear View Camera.

„Ştiam că B-MAX este un automobil deosebit, în special datorită sistemului de acces uşor (Ford Easy Access), pe care clienții îl descoperă și îl folosesc în noi moduri în fiecare zi,” a declarat Roelant de Waard, Vicepreşedinte, Marketing, Vânzări şi Service, Ford Europa. „După cum o arată şi cifrele de vânzări, combinaţia unică de design ingenios şi tehnologie inteligentă a B-MAX a schimbat cu adevărat aşteptările clienţilor cu privire la maşinile de dimensiuni mici.”

B-MAX prezintă sistemul de acces uşor (Ford Easy Access) care asigură un acces unic pentru pasageri şi bagaj, datorită portierelor faţă cu balamale şi portierelor spate glisante, ce integrează montanţii centrali. B-MAX a obţinut punctajul maxim de 5 stele din partea autorităţii independente de testare a siguranţei la coliziune, Euro NCAP. Modelul oferă tehnologia Ford MyKey, unică în industria auto, care permite părinţilor să implementeze restricţii şoferilor tineri, pentru un nivel sporit de siguranţă.

Noul B-MAX a câştigat anul trecut premiul internaţional „AUTOBEST 2013” şi premiul Autonis pentru „Cel mai frumos monovolum al anului 2012” acordat de cititorii revistei germane Auto Motor und Sport.

________
* Rezultate aferente celor 19 pieţe europene monitorizate de Ford şi conform segmentării vehiculelor Ford. Date furnizate de R L Polk & Co.; cele mai recente date disponibile sunt aferente primului semestru al anului 2013.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.