Lifestyle

Vizită în lumea Waldmann

Vizită în lumea Waldmann

Share this Article

Written by: Me visit my website

Acaparaţi de era digitală, în care invenţiile şi noile sisteme evoluează cu o viteză supersonică, chiar şi cei mai aprigi iubitori de lux sunt în căutarea unor instrumente de scris rare, adevărate piese de arta. În Pforzheim, frumoasa metropolă germană din Padurea Neagră, găsim una dintre cele mai cunoscute case de bijutieri, care la începutul anilor 1918 a dezvoltat un concept ce a revoluţionat industria instrumentelor de scris, producând anual instrumente de scris de o eleganţă aparte şi de o calitate unică.

Luxul pur, în forma sa complexă şi incontestabilă se regăseşte în detalii, în precizia şi minuţiozitatea maeştrilor gravori reuniţi sub conceptul Waldmann. Iniţial, compania a fost specializată în crearea instrumentelor de scris din aur şi argint masiv, cu mecanisme simple de apăsare şi rotire, pentru ca ulterior să se dezvolte în producţia de instrumente de scris din argint masiv şi aur de 18 carate sau placate cu chrom şi aur.

Inaltă distincţie pentru arta scrisului

Filozofia transmisă de Adolf Waldmann în compania sa a fost de a crea, întotdeauna, instrumente de scris din materiale superioare, care îmbină într-un mod armonios înalta tehnologie cu formele moderne şi design-ul revoluţionar. Inovaţia este principala caracteristică a brand-ului Waldmann. În urma cu 83 de ani, Waldmann inventa primele creioane cu patru culori şi un mecanism de schimbare prin răsucire, pentru care s-a acordat brevet la nivel mondial.

La scurt timp după revoluţionarea industriei instrumentelor de scris, compania Waldmann este laureată cu medalia de argint pentru designul şi calitatea exclusivistă a creioanelor cu patru culori în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Paris. Studiile avansate şi tehnologia de vârf se regăsesc într-un nou model pentru care compania a primit un alt brevet mondial, şi anume instrumentul de scris exclusivist “2 în 1”, o combinaţie inedită între eficienţa unui pix şi eleganţa unui stilou marca Waldmann.

În lumina reflectoarelor

Ce au în comun Leonardo DiCaprio, Tony Blair, Tiger Woods, Sepp Herber şi Udo Lindenberg? Sunt posesorii unor instrumente de scris de lux nobile, pentru care Waldmann a creat linii speciale dedicate momentelor important din activitatea starurilor.

De la clasicele stilouri şi până la piesele de artă realizate de gravorii iscusiţi, Waldmann s-a evidenţiat prin materialele scumpe utilizate în crearea instrumentelor de scris şi design-ul unic al fiecarui obiect, lucrat cu o precizie care ar uimi chiar şi cel mai talentat bijutier. După lansarea unor distribuţii la nivel mondial sub licenţa a două mari brand-uri, precum “Ted Lapidus” şi “Carven”, maeştrii gigantului Waldmann au creat o ediţie limitată de stilouri pentru a celebra ediţia aniversară cu numărul 150 a cursei de yachturi “America’s Cup”. Pentru crearea acestei ediţii limitate, gravorii Waldmann au folosit materiale dintre cele mai preţioase, argintul masiv, fiecare instrument de scris fiind atent încrustat cu diamante.

Printre cele mai spectaculoase instrumente de scris create de Waldmann sunt cele dedicate turneului “Byron Nelson” din Statele Unite ale Americii. Printre câştigătorii prestigiosului turneu se numără şi Tiger Woods şi Phil Mickelsonau, care au primit pixul oficial Waldmann Byron Nelson, instrument de scris creat din argint masiv, cu un design unic caracteristic brand-ului.

Pe platourile de filmare de la Hollywood, Waldmann a strălucit alături de Leonardo DiCaprio şi Tom Hanks în filmul “Catch me if you can” cu un model care în anii 1960 a revoluţionat industria instrumentelor de scris. Reproducerea pixului din argint masiv cu 2 culori, brevetat la nivel mondial, a reintrat în atenţia iubitorilor de instrumente de scris de lux.

Fiecare instrument de scris Waldmann împărtăşeşte posesorului o distincţie specială, având elemente diferenţiatoare unice şi un design inovativ pentru fiecare colecţie. Astfel, cu ocazia aniversării celor 90 de ani de activitate Waldmann, compania a lansat o ediţie limitată de stilouri din argint masiv cu diamante, elementul de noutate fiind adus de sistemul de reumplere cu piston şi eleganta cutie de lemn, special creată pentru această colecţie.

Despre Bograve Luxury

Instrumentele de scris Waldmann sunt comercializate de principalul importator în România, compania Bograve Luxury şi sunt disponibile în showroom-ul Bograve Advertising, în reţeaua de magazine Kultho, Splend’or, Galeria A. David, Egomen Flagship Store şi online pe site-ul www.stiloulux.ro.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.