Outdoor

A crescut numărul românilor care aleg destinaţii spectaculoase

A crescut numărul românilor care aleg destinaţii spectaculoase

Share this Article

Written by: Me visit my website

Extreme Travel, prima agenţie de turism (extrem) de aventură din România, şi-a triplat profitul în acest an datorită unei creşteri destul de mari a cererii pentru expediţiile de aventură. Astfel, cifra de afaceri pentru acest an a ajuns la 1 milion de euro.

Echipa Extreme Travel a condus anul acesta români în destinaţii spectaculoase ale planetei: de la cele mai înalte şi celebre culmi muntoase – Mont Blanc (Franţa), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la Aconcagua şi aventură în Patagonia, Indonezia, Tanzania, Papua Noua Guinee, Antarctica, America de Sud, Alaska, Pampasul argentinian, savana africană şi multe altele.

Anul acesta, Radu Vatcu, fondatorul agenţiei şi ghid de turism, a adăugat destinaţii noi în portofoliul Extreme, astfel că pentru 2014 programele vor include şi Ecuador, Columbia, Noua Zeelandă şi Brazilia. În expediţii participă de obicei grupuri de 4 până la 8 persoane.

‘’Anul acesta a fost o adevărată avalanșă de cereri pentru expediţiile de aventură. Am mers în fiecare lună cu turiştii noştri pe câte un alt continent, am strâns mii de fotografii şi experienţe spectaculoase. Este cu siguranţă cel mai prolific an de când am început acest business, iar clienţii noştri au fost în 2013 cu preponderenţă femei. A crescut numărul doamnelor şi domnişoarelor care solicită programele montane, fie că vorbim despre munţii noştri sau despre masive celebre ale lumii. Ca şi profil al clienţilor noştri, care până la urmă ne devin prieteni şi nu îi mai numim clienţi, aşadar majoritatea sunt oameni care au un job de birou dar care îndrăgesc mişcarea şi, bineînţeles, aventura‘’, spune Radu Vatcu.

Echipa Extreme Travel alege pentru expediţii varianta de grup turistic restrâns, iar programele de călătorie sunt personalizate. De asemenea, toate programele includ trasee de trekking şi niciunul dintre ele nu presupune staţionarea într-un singur loc – grupul trece granița mai multor state pe parcursul călătoriei, descoperind culturi, tradiţii, mod de viaţă al localnicilor.

‘’Oamenii au început să renunţe la ideea de turism de masă. Îşi doresc pachete de călătorie personalizate, vor să ajungă nu doar la obiectivele clasice, prezente în orice ghid. Vor să descopere alte şi alte locuri, să facă mişcare, nu doar să stea într-un hotel şi să servească cele trei mese pe zi. Ne bucurăm când vin la noi şi ne spun că vor să facă safari în Kenya, trekking în Etiopia, înot în jurul recifelor de corali, în Cuba‘’, adaugă Radu Vatcu.

Primele călătoriii Extreme Travel în 2014 includ circuite în Cuba, America de Sud şi Africa.

Extreme Travel este prima agenţie de turism (extrem) de aventură din România, înfiinţată în 2010 de Radu Vatcu, alpinist profesionist şi ghid de turism, împreună cu Alexandru Boru şi Valentin Ghinculov.
Programele Extreme Travel includ circuite pe toate continentele lumii şi se adresează atât persoanelor cu experienţă în escaladarea vârfurilor muntoase cât şi celor care doresc relaxare şi aventură. Echipa Extreme Travel este format din ghizi de turism profesionişti şi alpinişti, care însoţesc grupul turistic în fiecare expediţie.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.