Design

Retrospectiva celor mai frumoase amenajări interioare

Retrospectiva celor mai frumoase amenajări interioare

Share this Article

Written by: Me visit my website

Creativitatea, originalitatea, jocul de culori şi texturi şi-au spus cuvantul şi în anul 2013 în proiectele realizate de Galeriile Noblesse prin propriul birou de design interior, Studio Insign. Aceştia au readus în prim plan valorile artei clasice, dar si fuziunea acestora cu cele mai noi şi fascinante tendinţe de mobilier şi accesorii, pasiunea pentru frumos, flexibilitatea şi originalitatea amenajărilor propuse.

Indiferent de provocare, proiectele au fost realizate la standardele calităţii celei mai înalte atât a produselor, cât şi a serviciilor profesioniste, ce au reunit creativitatea şi experienţa talentaţilor designeri din cadrul Studio Insign by Galeriile Noblesse. Aşadar, vă propunem o incursiune în poveştile de design create anul trecut, care sperăm să vă inspire în decoararea propriilor locuinţe.

Amenajari case clasice/moderne

Printre cele mai dragi proiecte din 2013 se numără “Amenajarea Conacului din Iaşi”, care a însemnat în primul rând o evadare din rigiditatea impusă de stilul clasic pur şi îmbrăţişarea deplină a culorilor pastelate pentru tapiserii şi a somptuozităţii elegante a picturilor murale. Combinaţiile de turcoaz, roz, fuchsia şi verde sunt o adiţie inedită ce vine în completarea pieselor de mobilier lucrate cu măiestria şi atenţia pentru detalii specifică artizanilor italieni.

Frumuseţea locuinţei a ramas centrul de interes în jurul căruia detaliile arhitectonice şi originalitatea designului interior au ieşit cu desăvârşire la iveală în living, dormitor, cramă şi restul încăperilor.

Un alt proiect de suflet l-a constituit amenajarea “Casei în Corbeanca” – o locuinţă ce se remarcă printr-ul stil clasic deosebit, în care Galeriile Noblesse au reuşit prin propriul birou de arhitectură de interior Studio Insign, o reinterpretare a stilului clasic cu influenţe contemporane şi multă imaginaţie în decorare. Proiectul de amenjare a fost unul complex, însă plin de creativitate: dormitorul matrimonial are un aer romantic conferit de gama cromatică diafană, iar frumuseţea livingului a fost accentuată prin culori puternice şi piese de mobilier clasic. Astfel, Galeriile Noblesse au realizat o combinaţie de succes între funcţionalitate şi estetic prin alegerea de mobilier elegant, dar modern şi decoraţiuni cu numeroase rafturi şi spaţii de depozitare.

“Casa modernă cu accente luxury” este unul dintre proiectele Studio Insign by Galeriile Noblesse care a presupus utilizarea la potenţial maxim a abilităţilor creative, dar şi a pragmatismului în design. Galeriile Noblesse şi propriul birou de arhitectură Studion Insign sunt recunoscuţi pentru diversitatea în ceea ce priveşte stilurile în amenajarea interioară, aşa că a fost într-adevăr o plăcere dezvoltarea conceptului de amenajare interioară a unei case cu accente luxury.

Spaţiile vaste ale casei au permis abordarea cu succes a stilului modern, minimalist în care obiectele de mobilier au fost transformate în adevărate piese de accent ce au complimentat fiecare cameră, dar şi locuinţă în toată complexitatea sa.

Linia luxury cu accente glamour a fost utilizată în amenajarea dormitorului, livingului, băilor dar şi bucătăriei, fiecare cameră remarcându-se printr-un design cu texturi neaşteptate şi materiale inovative precum: marmură, inox, răşină şi sticlă. Acestea au fost completate de duo-ul cromatic: alb-bleumarin ce a desăvârşit peisajul luxuriant realizat în linii moderne.

Restaurari de clădiri şi monumente istorice

Un alt proiect important al anului 2013 a fost restaurarea şi amenajarea interioară a noului sediul al Galeriilor Noblesse. Este vorba de o clădire monument istoric din anul 1881, construită de cunoscutul arhitect Alexandru Săvulescu. Frumoasa clădire situată pe strada Sfinţilor a fost readusă la viaţă de Studio Insign by Galeriile Noblesse.

Au fost efectuate lucrări de restaurare a stucaturilor, a tâmplăriei şi a multor alte elemente arhitecturale caracteristice acestei locuinţe. Toate aceste lucrări de amploare au avut darul de a reda frumuseţea originală a clădirii, a cărei unicitate a fost potenţată cu o serie de elemente specifice timpurilor curente.

Istoria impresionantă a clădirii şi originalitatea arhitecturală a acesteia au contribuit la planul de restaurare şi amenajare în spectaculosul stil eclectic.

Respectul şi admiraţia pentru monumentele istorice reprezintă dintotdeauna valori pe care Galeriile Noblesse le-au implementat în toate proiectele de amenajare. Aşadar, un alt proiect de seamă l-a constituit restaurarea unei clădiri monument istoric situată în Bucureşti, într-o zona cu valoare arhitecturală şi culturală.

Galeriile Noblesse prin propriul birou de arhitectură de interior, Studio Insign au împrospătat frumuseţea şi eleganţa decorului prin păstrarea stucaturilor şi elementelor arhitecturale originale, ce au contribuit la redarea atmosferei de odinioară şi a spiritului clasic al clădirii. Pardoselile din camerele de noapte sunt din lemn cu intarsii şi emană eleganţa pusă în valoare şi cu ajutorul pieselor de mobilier.

Plăcerea pentru clădiri vechi şi cu o istorie remarcantă a insuflat echipei Galeriilor Noblesse pasiunea de a demara proiectul de restaurare şi amenajare interioară a unei clădiri-patrimoniu din Ardeal. În cadrul acestui proiect de restaurare, Galeriile Noblesse şi-au propus tocmai readucerea la viaţă a frumuseţii şi complexităţii ce definesc o bijuterie arhitecturală. Piesele de mobilier în stil baroc, picturile murale, tratarea completă a pereţilor cu stucaturi, vitraliile şi pardoselile din marmură cu modele clasice au fost elementele cheie prin care Galeriile Noblesse au readus farmecul stilului austriac şi designul somptuos acestei construcţii muzeale.

Proiectele de amenajare ale Studio Insign by Galeriilor Noblesse se caracterizează prin versatilitatea ţi creativitatea pieselor de mobilier şi a accesoriilor. Cu toate acestea, amprenta comună a tuturor proiectelor de design semnate Galeriile Noblesse este îmbinarea stilului modern cu cel clasic, dar şi respectul faţă de farmecul unic al arhitecturii originale.

Pentru a fi la curent cu noile proiecte ale Galeriilor Noblesse, dar si cu noile tendinţe în designul interior, urmăriţi pagina de Facebook a Galeriilor Noblesse sau vă puteţi abona la newsletter pe site-ul www.galeriilenoblesse.ro.

Pentru consultanţă design interior, proiectare 3D, project management amenajare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de mail: pr@galeriilenoblesse.ro.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.