Lifestyle

The Bloomsbury Girls

The Bloomsbury Girls

Share this Article

Written by: Me visit my website

Casa de modă britanică, Burberry a prezentat la Londra, în Kensington Gardens colecţia feminină de toamnă-iarnă 2014 Prorsum, intitulată “The Bloomsbury Girls”. Aceasta a fost inspirată de artele decorative britanice care au luat naştere în Bloomsbury şi Charleston, casa şi respectiv locul de întâlnire al scriitorilor, pictorilor şi intelectualilor londonezi care au format la sfârşitul secolului al XIX-lea celebrul grup Bloomsbury.

Modelele, printre care s-au aflat Cara Delevingne şi Suki Waterhouse (imaginea parfumului feminin Brit Rhythm) au defilat ca adevărate “opere de artă” în ţinute care au mizat pe efectul suprapunerilor. Astfel, rochii fluide din mătase au fost combinate cu trench-uri relaxate, cu detalii pictate manual. Poncho-uri supradimensionate din caşmir, dar şi jachete din piele de oaie au fost mixate cu rochii cu motive geometrice, prinse în talie cu curele înguste din piele sau cu brâuri. Eşarfe late, din mătase, cu motive iconice au fost ingenios suprapuse peste rochii “parte peste parte”, creând un efect boho-chic. Ţinutele au fost completate de accesorii inovative, precum noua geantă Bloomsburry (decorată cu un colaj eclectic de motive textile şi aplicaţii decorative) şi ghete decupate, pictate manual.

Prin serviciul Runway Made to Order, piesele de rezistenţă, prezentate pe podium vor putea fi personalizate cu numele şi iniţialele viitorului posesor şi achiziţionate pe www.burberry.com până la data de 3 martie, fiind livrate în nouă săptămâni!

Modelele, printre care s-au aflat Jean Campbell, Malaika Firth, Neelam Johal, Matilda Lowther, Jourdan Dunn, Charlotte Wiggins, Edie Campbell, Sung Hee Kim şi Xiao Wen Ju au fost machiate cu produse de beauty Burberry. Look-urile au făcut referire la spiritul nonconformist şi artistic al colecţiei. Pe pleoape au fost folosite farduri în nuanţe de roz-antic şi mov-prună care au amintit de tuşa pictorilor, pe buze au fost aplicate rujuri în tonuri naturale de roz-lalea, în timp ce pielea a avut un efect mat, satinat. Cu această ocazie, au fost introduse lacuri de unghii în cinci nuanţe noi (printre care şi cea a florilor de soc) care vor fi disponibile exclusiv în Burberry Beauty Box, din Covent Garden şi pe www.burberry.com pentru o perioadă limitată de timp.

La eveniment, au luat parte peste 1.500 de invitaţi printre care s-au aflat actori celebri, precum Bradley Cooper (iubitul lui Suki Waterhouse), Naomie Harris, Felicity Jones, Melanie Laurent, producătorii de film Harvey Weinstein, Mohammed Al Turki, fotograful Mario Testino, muzicienii Harry Styles (One Direction), Tinie Tempah, personalităţi media şi socialites: Mira Duma, Cat Deeley, Olivia Palermo, Poppy Delevingne, Angelababy. Aceştia au ascultat live piese ale muzicienilor britanici Paloma Faith, Ed Harcourt şi Rhodes care vor putea fi descărcate de pe iTunes.

Simultan, au fost organizate transmisiuni live, în flagship-urile Burberry din Regent Street (unde a fost prezentă Carmen Negoiţă, cunoscut fashion-blogger din România), Milano, Amsterdam, Paris, Los Angeles, Las Vegas, Toronto şi Shanghai, unde a concertat muzicianul Rae Morris.

Show-ul marchează o colaborare inovativă dintre casa de moda britanică Burberry şi WeChat, o platformă de comunicare din China, dar şi un parteneriat cu Charleston Trust, prin care se va proteja moştenirea culturală a grupului Bloomsburry.

În România, magazinul Burberry se află în strada Luterană, nr 4.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.