Design

Palatul Noblesse

Palatul Noblesse

Share this Article

Written by: Me visit my website

Anul acesta, Galeriile Noblesse, lider în amenajările interioare de lux, se reinterpretează prin deschiderea în curând a unui nou concept de showroom exclusivist, Palatul Noblesse, care va fi mai mult decât un spaţiu de expunere, reprezentând un veritabil Centru de Artă şi Evenimente, unic în Europa de Sud-Est. Noul sediu, a cărui lansare oficială va avea loc în luna mai 2014, este o adevărată bijuterie arhitectonică din secolul al XIX-lea ce va găzdui cel mai elegant showroom al Galeriilor Noblesse, precum şi propriul birou de design interior şi arhitectură, Studio Insign.

Noutatea conceptului constă în integrarea şi prezentarea, alături de produsele din portofoliul celor mai importanţi producători internaţionali, a diferitelor opere şi lucrări de artă şi anticariat care vor conferi şi mai multă valoare şi unicitate amenajărilor interioare realizate de Galeriile Noblesse şi Studio Insign.

“Designul interior de valoare se obţine doar conectându-se strâns la celelalte arte frumoase precum pictura, sculptura, fotografia sau artele meşteşugăreşti. În acest sens, noul sediu Galeriile Noblesse, Palatul Noblesse, este cel mai viu şi complet exemplu în care interacţiunea dintre arte creează interioare de o frumuseţe inestimabilă şi cu o puternică încărcătură culturală”, susține Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse şi Palatul Noblesse.

Spaţiile vaste şi impunătoare ale Palatului Noblesse păstrează farmecul nobil de odinioară si sunt ideale pentru a găzdui o gamă variată de evenimente culturale, mondene, dar şi private. Dispunând de întreaga logistică necesară, la cele mai înalte standarde, Palatul Noblesse este astfel un veritabil Centru de Artă şi Evenimente.

„Proiectul Palatul Noblesse mă împlineşte atât profesional, cât şi personal, reprezentând pentru mine realizarea unei viziuni şi dorinţe atât de arzătoare pentru care am depus multă muncă, perfecţionare continuă şi seriozitate în cei circa 10 ani de vechime în domeniul amenajărilor interioare de lux. Şi este cu atât mai important cu cât dimensiunea acestui proiect vizează salvarea unei clădiri monument istoric, reprezentativă pentru arhitectura Bucureştiului de la sfârşit de secol IX. Mi-am asumat cu întreaga responsabilitate morală conducerea acestui proiect amplu de consolidare, restaurare şi amenajare a acestei clădiri aflată într-o stare avansată de degradare, dându-i astăzi o însemnătate aparte, atât ca importantă referinţă a noastră în domeniul amenajărilor, dar şi în mediul cultural în general“, a mai adăugat Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse şi Palatul Noblesse.

Palatul Noblesse, noul sediu exclusivist al Galeriilor Noblesse

Clădirea Palatului Noblesse se află pe strada Sfinţilor Nr. 7 şi a fost construită în 1881 de celebrul arhitect Alexandru Săvulescu, cel care a ridicat şi actualul Muzeu Naţional de Istorie. Frumoasa reşedinţă de pe strada Sfinţilor, clasificată monument istoric, este considerată de către specialişti una dintre primele case din Bucureşti construită în stil eclectic, iar la achiziţionarea de către Galeriile Noblesse se afla într-o stare avansată de degradare. În decursul unui an, Galeriile Noblesse şi propriul birou de design interior, Studio Insign, au consolidat, restaurat şi amenajat casa care are o suprafaţă utilă de 900 de mp şi o curte de 1000 de mp. Investiţia se ridică la peste 1.500.000 de euro şi, pe lângă faptul că acum găzduieşte cel mai elegant şi mai mare show-room exclusivist din Europa de Sud-Est, actuala clădire a fost adusă la viaţă, fiindu-i redată frumuseţea de altădată.

Minunata clădire care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea a avut o istorie interesantă, fiind cumpărată în 1903 de bancherul Max Berkovitz, un nume cunoscut al acelei epoci. Numeroase întâlniri, soirée-uri şi petreceri au fost organizate în această reşedinţă situată în centrul Capitalei care este confiscată în 1950 de către Partidul Comunist, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2. Va fi abandonată, devastată şi distrusă atât de timp, cât şi de oameni, până în anul 2013, când intră în posesia Galeriilor Noblesse, fiind restaurate cu mult profesionalism stucaturile, tâmplăria, sobele vechi şi elementele de fier forjat. Pe baza planurilor originale şi a unei documentări amănunţite, adăugându-i plus valoare, această clădire renăscută îşi merită cu mândrie noua înfăţişare şi denumire – Palatul Noblesse, un loc unic plin de eleganţă şi nobleţe.

Tags: , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.