Technology

Ford Fiesta se va construi în Köln

Ford Fiesta se va construi în Köln

Share this Article

Written by: Me visit my website

• Fabrica de asamblare a Ford din Köln, Germania, va fi singura sursă de producţie la nivel European pentru viitoare generaţie a celei mai bine vândute maşini de clasă mică din Europa, Ford Fiesta
• Acordul inovativ cu sindicatele germane include reguli de muncă mai flexibile şi măsuri eficiente care împreună cu forţa de muncă talentată, cu productivitatea şi nivelul ridicat al calităţii produselor uzinei din Köln vor asigura ca producţia generaţiei următoare a modelului Fiesta să fie competitivă la nivel global
• În ceea ce priveşte investiţiile, este de aşteptat să se facă reduceri de cost de cel puţin 400 milioane de dolari în perioada 2017 – 2021 şi acest lucru reprezintă un pas cheie în planul de transformare a Ford în Europa
• Ford are în plan să treacă la două schimburi de lucru în fabrica de asamblare din Köln; orele de lucru şi zilele de lucru flexibile vor permite fabricii să opereze eficient în ceea ce priveşte adaptarea producţiei la cererea pieţei
• Fabrica de motoare din Köln va lucra în trei schimburi pentru a face faţă cererii de motoare EcoBoost de 1,0 litri
• Ford va internaliza anumite operaţiuni care acum sunt realizate de către furnizori, pentru a îmbunătăţi în continuare eficienţa costurilor
• Vor fi create 500 de locuri de muncă permanente la Centrul de Inginerie Ford din Köln
• Acordul include de asemenea şi prevederi legate de securizarea a aproximativ 24.000 de locuri de muncă pentru angajaţii Ford-Werke GmbH

Ford Motor Company a anunţat că fabrica sa de asamblare din Köln (Germania) va rămâne singura sursă de producţie din Europa pentru următoarea generaţie a celui mai bine vândut model de clasă mică, Ford Fiesta.

Anunţul de astăzi vine ca urmare a semnării unui acord inovativ de investiţii dintre Ford şi reprezentanţii sindicatelor germane. Acordul ia în calcul perioada 2017 – 2021 şi este de aşteptat să aducă reduceri de cost de cel puţn 400 milioane de dolari pentru Ford, fiind securizate totodată peste 24.000 de locuri de munca pentru Ford-Werke GmbH.

“Acest acord şi decizia noastră de a construi următoarea generaţie de Fiesta la Köln marchează un alt pas important în procesul de transformare a Ford Europa şi subliniază angajamentul nostru de a investi în producţia competitivă de vehicule în Germania,” a declarat Stephen Odell, Preşedintele Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. “Am reuşit să negociem cu conducerea sindicatelor astfel încât să atingem noi nivele de competitivitate în Köln care să corespundă în acelaşi timp calităţii şi productivităţii recunoscute a acestei fabrici”.

În ceea ce priveşte Köln, acest acord include ore şi săptămâni flexibile de lucru, precum şi alte măsuri– inclusiv internalizarea anumitor operaţiuni asigurate momentan de furnizori – care vor permite ca fabrica să fie mai eficientă din punct de vedere al costurilor, asigurând totodată ca producţia următoarei generaţii a modelului Fiesta să rămână competitivă la nivel global.

Aceste schimbări permit companiei Ford să treacă la un program de lucru în 2 schimburi o dată cu demararea producţiei viitoare generaţii de Fiesta pentru a face faţă mai bine fluctuaţilor generate de cererea pieţei. Un al treilea schimb de lucru se va adăuga Fabricii de Motoare din Köln pentru a face faţă cererii viitoare pentru motorul Internaţional al Anului 2012 şi 2013, şi anume motorul EcoBoost de 1,0 litri.

Noul acord permite o flexibilitate în producţie fără precedent pentru Ford în Germania, existând inclusiv posibilitatea de a implementa ture suplimentare de lucru ziua în anumite condiţii, pentru a răspunde creşterilor şi scăderilor de cerere a pieţei. În mod similar, numprul de ore de lucru pentru fiecare schimb de lucru poate fi de asemenea ajustat în plus sau în minus cu 30 de minute, după caz.

“Nu există niciun dubiu asupra faptului că forţa noastră de muncă din Köln este foarte talentată şi că produce modelul Fiesta la cel mai înalt nivel calitativ,” a declarat Barb Samardzich, Director Operatiuni, Ford Europa. “Acum, acest nou nivel de flexibilitate ne permite să optimizăm producţia şi să construim într-un mod mult mai eficient – creând practic o fabrică care se poate adapta schimbărilor în funcţie de cererea pieţei.

“De asemenea, vom oferi şi cursuri de formare în zonele cheie ale uzinei de asamblare, fapt ce le va permite angajaţilor o mai largă paletă de opţiuni pentru a face faţă posturilor de muncă din întreaga lor zonă de activitate, oferind posibilitatea realizării de operaţiuni de fabricaţie cu livrare promptă.”

Tot astăzi s-a confirmat şi faptul că Centrul de Inginerie din Köln va continua să rămână centrul cheie al companiei în ceea ce priveşte dezvoltarea de maşini de clasă mică. Ford a confirmat şi că în 2014 va adăuga 500 de locuri de muncă permanente, ţinând cont de planul companiei de a lansa cel puţin 25 de noi modele în Europa în următorii 5 ani.

Fabrica Ford din Köln a primit premiul “Lean Production Award 2006” din partea agenţiei de consultanţă Agamus Consult în cooperare cu revista Automobilproduktion, pentru ca în 2009 să primească şi un premiu de excelenţă în producţie, pentru actuala generaţie Ford Fiesta, din partea Universităţii Tehnice din Berlin.

Tags: , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.