Design

Un copac out of the box

Un copac out of the box

Share this Article

Written by: Me visit my website

În această vară Deco-Box împreună cu Asociaţia MaiMultVerde anunţă o noua campanie – “Un copac out of the box”!

Lilianei Stoica, designerul Deco-Box, i-a plăcut de mică să deseneze şi să descopere în natură tematici inedite. Important pentru talentul său artistic este şi figura tatălui, sculptor şi restaurator de monumente istorice. Pentru Liliana, a fi designer înseamnă a lua decizii care să se concretizeze într-un rezultat out of the box, ce ar trebui să satisfacă pretenţiile estetice şi mai ales aspectele practice ale obiectului creat.

Fiind un designer preocupat de ecologie, Liliana Stoica creează obiecte durabile, din lemn reciclat. Această opțiune vine în sprijinul sustenabilităţii, dar şi pentru a da curs senzaţiei de plăcere declanşată de contactul vizual cu obiectele, un manifest pentru bunădispoziţie!

Punctul de plecare pentru această nouă colecţie a fost Copacul şi peisajul oceanic, un exerciţiu de imaginaţie pentru a defini un suport de birou pentru creioane şi pixuri cu alură sculpturală, artistică şi utilă.

Creaţi din lemn reciclat, Copacii Deco, îmbie printr-un mix simbolic şi cromatic, la evadarea într-un spaţiu exotic, oceanic de mare adâncime. Tuşele vii, în tonuri de turcoaz, portocaliu şi albastru ultramarine, creează o armonie estetică exuberantă.

Pictaţi manual cu acrilic, au dimensiuni de 25 x 5 cm şi un preţ de 76 sau 129 de lei. 5% din preţul lor este redirecţionat către programele de reîmpădurire ale asociaţiei MaiMultVerde.

Colecţia de Copaci se va găsi în librăriile Cărturești, locaţia Arthur Verona, ROD, Mall Băneasa şi Promenada, precum şi online, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/decobox.ro si site-ul http://www.maimultverde.ro/.

Foto credit : Steluţa Popescu – facebook.com/OglinziDeArgint

Despre Deco-Box
Pornind de la ideea că suntem cu toţii făcuţi din culoare, un conglomerat de vibraţii şi spaţii, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a pornit un fir narativ care, prin bucăţi de lemn cioplit şi colorat, a prins viaţă în atelierul său de creaţie. Prin combinaţia inedită dintre lemn şi culoare, Deco-Box lansează un nou trend în designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personală şi manifestarea originalităţii.

Asociaţia MaiMultVerde este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii cinci ani a depăşit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Tags: , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.