Travel & Living

Maliuc. Delta Dunării

Maliuc. Delta Dunării

Share this Article

Written by: Me visit my website

Delta Dunării, un mixt de biovegetaţie, hidrovegetaţie şi geovegetaţie te încântă de la început cu momentele unice de relaxare şi meditaţie pe care ţi le oferă. Un concediu reuşit este unul care pe lângă voie bună şi destindere, să ai posibilitatea să îţi programezi din timp vizitele la atracţiile turistice şi să marchezi momentele ca amintiri.

„Copil fiind, adoram să descoper şi să mă bucur de frumuseţile Deltei Dunării, să admir peisajele şi să surprind ecosistemul în adevărata sa splendoare. În continuare, le ofer persoanelor interesate să viziteze Delta Dunării, sfaturi şi recomandări de vacanţă”, declară Cornel Crivtulencu, administratorul pensiunii Aqua Villa din Delta Dunării.

Este plină vară şi chiar dacă nu te-ai decis încă unde să îţi petreci concediul, Aqua Villa vine cu recomandări de petrecerea vacanţei în Delta Dunării. Pe lângă atracţiile specifice, pescuitul şi specialităţile gastronomice ale Deltei, Aqua Villa îţi recomandă şi atracţiile turistice din zona Maliuc – Delta Dunării.

Biserica Maliuc
Recent construită din donaţiile enoriaşilor din zonă, Biserica Maliuc este situată pe malul braţului Sulina, fiind singura biserică ortodoxă din comuna Maliuc. În anul 2013, Sfintele Picturi de o frumuseţe rară au fost finalizate şi sfiinţite de către episcopul Tulcii, Preasfinţitul Părinte Visarion Bălţat, eveniment care a adunat laolaltă credincioşii şi reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale. Biserica din Maliuc poartă numele de Hramul Sfântului Ilie Tesviteanul.

Lacul Fortuna şi Lacul Băclăneşti
Înconjurate de o bogată vegetaţie, lacurile Fortuna şi Băclăneşti sunt unele dintre cele mai mari şi cele mai vizitate de către turiştii care se află pentru prima oară în Maliuc. Din barca cu care este transportat turistul, se pot contempla pelicanii, berzele sau egretele din Delta Dunării. Lacurile Fortuna şi Băclăneşti oferă turiştilor care le aleg drept atracţie surprinderea unor momente din ecosistemul viu li natural al Deltei.

Mănăstirea Ştipoc

Denumită şi Schitul Sfântul Atanasie, Mănăstirea Ştipoc este un lăcaş de cult situat în inima Deltei, iar drumul până la destinaţie se realizează pe apă, “… şi Duhul lui Dumnezeu plutea deasupra apelor …”. Fiind singura mănăstire din Rezervaţia Deltei Dunării, este un punct prielnic pentru odihnă, destindere şi relaxare, după un traseu turistic îndelungat, contemplând minunăţiile unice ale naturii. Mănăstirea Ştipoc este un lăcaş de cult de rit ortodox vechi, unde poţi medita şi reflecta liniştit. Un loc lipsit de agitaţia cotidiană care oferă enoriaşului înfometat de lungul drum al credinţei posibilitatea de a servi o gustare în sala de mese a mănăstirii. Element de o însemnătate spirituală este miresma îmbietoare a florilor din curte ce sunt atent îngrijite de către călugării mănăstirii. Un alt prilej minunat de a-ţi reîncărca bateriile pentru o nouă zi de contemplat şi de vizitat Delta Dunării, este şi apa rece şi pură din fântâna mănăstirii.

„Ne bucurăm atunci când turiştii sunt interesaţi de noi aventuri de vacanţă şi acceptă îndrumările cunoscătorilor de locuri din Delta Dunării. Fac fotografii, se bucură de fiecare atracţie, colţisor din Deltă şi moment petrecut”, adaugă Cornel Crivtulencu, administratorul pensiunii Aqua Villa din Delta Dunării.

Despre Aqua Villa
Construită în anul 2006, pe un teren în suprafaţă de 3000 mp, Aqua Villa este o pensiune premium care oferă cazare turiştilor în Delta Dunării, în 7 camere duble, intime şi confortabile şi se află în Satul Vulturu, Comuna Maliuc, Mila 26, pe Braţul Sulina, în judeţul Tulcea. Situată la 25 km de municipiul Tulcea, pensiunea se adresează turistului modern, care doreşte să cunoască bogăţiile Deltei Dunarii sau care este în căutare de noi experienţe culinare şi sporturi acvatice. Între serviciile Aqua Villa se numără: preluare turişti din oraşul Tulcea, excursii în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, locuri de joacă pentru copii, piscină exterioară, plimbări cu bicicleta, plimbări cu şalupa şi barca cu motor, scule pentru pescuit, momente artistice, proiecţii filme şi muzică, tenis de masă, tir sportiv cu aer comprimat, dartz, bucătărie tradiţională.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.