Design

International Design&Architecture Awards

International Design&Architecture Awards

Share this Article

Written by: Me visit my website

Biroul de arhitectură şi design interior Studio Insign by Galeriile Noblesse a fost nominalizat, al treilea an consecutiv, în competiţia finală a concursului internaţional desfăşurat în Marea Britanie International Design & Architecture Awards. Cele două proiecte selectate de către membrii juriului pentru a intra în finală sunt birourile Group Noblesse şi show-room-ul exclusivist al Galeriilor Noblesse, ambele amenajate în cadrul Palatului Noblesse. Juriul, format din designeri de renume internaţional, a fost impresionat de cele două proiecte de restaurare, consolidare şi amenajare interioară a unei clădiri monument istoric cu rol multifuncţional. Amenajările birourilor Group Noblesse şi ale show-room-ului Galeriile Noblesse s-au remarcat prin creativitate, originalitate şi acurateţea designului interior.

Birourile Group Noblesse sunt amenajate la demisolul Palatului Noblesse, o clădire istorică din 1881 care a fost complet restaurată şi consolidată în decursul unui an de echipa biroului de arhitectură Studio Insign. Se remarcă printr-un stil industrial – design cu accente vintage în perfectă concordanţă cu pereţii din caramidă originală restaurata şi pardoselile din ceramică cu pattern. Dar, înainte de efectuarea acestor lucrări de amenajare interioară, spaţiile de birouri au trecut printr-o serie de modificări printre care se numără şi adâncirea spaţiului cu 70 de cm, realizarea hidroizolaţiei, instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală, crearea unui design interior care combină piatra naturală cu betonul.

Show-room-ul Galeriile Noblesse din cadrul Palatului Noblesse este cel de al doilea proiect intrat în competiţia finala. Acest proiect iese în evidenţă prin complexitatea lucrărilor efectuate de consolidare şi restaurare, dar mai ales a celor de design interior. Cu o suprafaţă de peste 350 de mp, acesta este considerat cel mai exclusivist din Europa de Sud-Est, însă până a ajuns astfel, au fost necesare foarte multe operaţiuni. Astfel, podelele au fost înlocuite cu pardoseli din marmură intarsiată cu modele originale, concepute de către arhitecţii Studio Insign, pereţii şi tavanele au fost infrumuseţaţi cu stucaturi, o parte restaurate, o parte desenate şi produse după aceleaşi tehnici ca în 1881 de către artizani ai echipei, sobele şi tâmplăria, şi ele originale, au fost restaurate în totalitate. Farmecul final al sălilor a fost dat de combinaţia de finisaje, mobilier, corpuri de iluminat, decoraţiuni, piese de anticariat şi lucrări de artă puse împreună pentru a crea interioare cu adevărat unice şi valoroase, care au atras atenţia unui juriu exigent.

„Faptul că suntem finalişti la două categorii în cadrul acestui concurs internaţional, alături de importante birouri de arhitectură din Europa, Statele Unite şi Asia înseamnă foarte mult pentru noi, fiind o recunoaştere a eforturilor şi a muncii depuse pentru aceste proiecte, dar şi o referinţă a competenţelor noastre pentru realizarea de proiecte complexe. Mai mult, fiind vorba de restaurarea şi amenajarea unei case monument istoric, am avut ocazia de a prezenta unei lumi întregi cât de frumoase şi complexe sunt clădirile noastre vechi, adevărate moşteniri arhitecturale şi culturale faţă de care avem cu toţii o mare responsabilitate”, a declarat Loredana Preda, CEO Group Noblesse.

Festivitatea de premiere va avea loc în septembrie, în Londra, când vor fi anunţaţi şi câştigătorii acestui concurs care a reunit nume mari ale designului şi arhitecturii internaţionale.

Tags: , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.