Travel & Living

Toamna se numără circuitele. Noua nişă exploatată în turism

Toamna se numără circuitele. Noua nişă exploatată în turism

Share this Article

Written by: Me visit my website

Dacă până acum câţiva ani românii erau mari amatori de city break-uri în capitalele europene, începând cu 2013 nişa turismului pe circuite de minim 10 zile a început să ia amploare, în special pe segmentul destinaţiilor din Asia şi America. În comparaţie cu Europa, unde cazarea şi transportul sunt accesibile şi pe cont propriu, restul lumii poate reprezenta un obstacol în ceea ce priveşte siguranţa şi comunicarea.

“Toamna, odată cu terminarea charterelor, începe sezonul circuitelor, nişa pe care am reuşit să o aducem în momentul de faţă la aproape 50% din business. Avem peste 100 de circuite, multe dintre ele în exclusivitate în România şi toate verificate de colegii noştri. Au mers în fiecare destinaţie pentru a găsi cele mai bune variante de cazare, transport, obiective care pot fi vizitate. Ce ar trebui să înţeleagă turiştii este că pe un circuit independent au foarte multe şanse să rateze anumite obiective, să nu se înţeleagă cu localnicii, să greşească drumul, să plătească în plus, mai ales dacă vorbim de ţări unde sunt şi probleme de securitate. Cu un circuit organizat se pot evita toate aceste probleme şi, în plu, există în permanenţă un ghid responsabil de excursie“, explica Alin Burcea, Preşedinte Paralela 45.

Anul acesta la mare căutare sunt circuitele în Asia, China fiind în topul preferinţelor romanilor care aleg să o descopere pas cu pas de la Beijing la Shanghai, o călătorie unde frumuseţea şi exotismul întrec până şi cele mai minunate aşteptări. Beijingul, Marele Zid Chinezesc, Shanghaiul, călătoria cu trenul de mare viziteza şi opririle în oraşele de pe traseu Hangzou şi Suzhou sunt doar câteva din punctele de atracţie atinse. Pentru o astfel de excursie de 7 nopţi, turiştii trebuie să scoată din buzunar aproximativ 1000 euro.

Avizi după destinaţiile exotice, Thailanda este următoarea alegere în rândul romanilor, în ultimii ani devenind o destinaţie din ce în ce mai accesata. Pentru acelaşi preţ de aproximativ 1000 euro sunt incluse 10 nopţi de cazare la hotel de 5 stele în Bangkok şi staţiunea Pattaya, precum şi o incursiune în cultură, tradiţia şi misticismul acestei zone, surprinzând viaţa reală a locuitorilor, dansurile thailandeze, demonstraţii de box şi peisajele luxuriante.

Românii care dispun de un buget mai mare aleg în schimb ţările mai îndepărtate precum America de Sud şi Australia. Timp de 17 zile turiştii pot înconjura America de Sud şi vizita oraşele Buenos Aires, Rio de Janeiro, Limă, Cuzvo, Puno, La Paz şi Iguassu. Machu Picchu, cascada Iguassu sunt şi ele incluse pe lista punctelor de atracţie. În plus fiecare grup merge cu câte un însoţitor roman, iar ghizii locali sunt incluşi în costul excursiei, de aproximativ 3000 euro.

Australia şi Noua Zeelandă este fără doar şi poate o destinaţie unică, datorită gamei largi de peisaje, de la deserturi până la păduri tropicale şi munţi stâncoşi. Izolată de alte continente, Australia are o abundenţă de plante şi animale unice, reprezentate de ursuleţi drăgălaşi Koala, canguri şi păsări emu. Preţul excursiei ajunge la 4000 euro pentru 2 săptămâni de vacanţă şi atinge toate oraşele importante, tururi panoramice, relaxare la plajă, dar şi spectacole specifice populaţiei aborigene Pamagirri.
În ceea ce priveşte Europa, aici preţurile circuitelor sunt pentru toate buzunarele. Cei mai mulţi romani aleg însă Italia, o destinaţie accesibilă şi plină de istorie, aceastea fiind inclusă şi în programele pentru seniori. Pentru 500 euro timp de 6 zile se pot vizita oraşele Roma şi Florenţa, precum şi Tivoli şi Insula Capri.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.