Blog

Exploring Culture

Exploring Culture

Share this Article

Written by: Me visit my website

In perioada 10-12 octombrie, s-a desfasurat campania socială “Bilet către o lume nouă”, iniţiatp de asociatia “Exploring Culture”, în parteneriat cu Gianina Corondan. Un grup de zece copii eminenţi dar dezavantajaţi social, au avut oportunitatea de a descoperi Sibiul şi personalităţile locale.

Proiectul a constat în trimiterea a zece copii eminenţi, la Sibiu. Programul a fost variat. Copiii au avut parte de culturalizare, interacţiune cu personalităţi, dobândirea de cunoştinţe noi, plimbare, sport, relaxare. Un ghid turistic local i-a introdus în atmosfera Sibiului, prezentându-le principalele atracţii turistice din centru oraşului – Piaţa Mică, Piaţa Mare, Turnul Sfatului, Podul Mincinoşilor. Apoi au urmat înâlnirile şi interacţiunea directă cu figurile reprezentative din Sibiu- artista Lia Perjosvchi – fondatoarea Arhivei de Arta Contemporană şi scenograf; organista Ursula Phillipi care susţine concertele de la Biserica Evanghelică din Sibiu unde se află cea mai mare orgă din S-E Europei; alpinistul Teodor Tulpan – primul român care a cucerit Everestul şi care deţine recordul mondial la lansare cu parapanta. Aceştia au fost foarte deschişi şi au răspuns tuturor curiozităţilor copiilor.

Cazarea a fost la cabana “Cabana” din Păltiniş, unde copiii au participat la workshopuri de dezvoltare personală, care stimulează concentrarea, abilităţile de comunicare, spontaneitatea, competiţia.

Printre copiii participanţi la program s-a numărat şi Estera Forogau, fetiţa care cântă la 10 instrumente, venită special din Cluj pentru a beneficia de acest program.
Copiii au primit acestă călătorie culturală ca o răsplată a eminenţei lor şi ca o motivaţie de a continua cu aceleaşi rezultate la învăţătură ca şi până acum.

„Apreciez foarte mult ceea ce face Asociaţia „Exploring Culture” şi mă bucur că se întâmplă aşa ceva şi în ţara noastră. Întâlnesc rar oameni care să se implice în ceva atât de valoros. Mii de mulţumiri Asociaţiei „Exploring Culture” şi sponsorilor. Ajutorul pe care îl oferă acest program este un ajutor inclusiv pentru noi ca familie, care nu îi putem oferi copilului ceea ce ar merita.”
– mama Esterei Forogau.

„Acest program cultural reprezintă un cadou pe care nici eu ca părinte şi nici şcoala nu i l-am putut oferi copilului” – mama lui Alexandru Badea, şef de promoţie, a terminat cu media 10 la Scoala Gimnaziala

„Sunt încântat să particip la aceste excursii care îmi îmbogăţesc sufletul şi mintea” – Alexandru Badea

„Exploring Culture” îşi propune să aducă împreună ambasadorii turismului românesc, oameni din comunicare, marketing, artişti şi nume de succes din domenii variate din toata lumea. El reprezintă un proiect inovativ pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, taberele desfăşurându-se în ţară, în Sibiu, iar în străinătate în Londra, Paris, Roma, Barcelona.

„Ne-am propus să promovam elitele româneşti de pretutindeni şi să le oferim copiilor oportunitatea de a interacţiona cu adevărate valori, oameni care au devenit un reper şi un model pentru cei din jurul lor, prin determinare, perseverenţă şi curaj. De noi depinde viitorul copiilor noştri, trebuie doar să alegem atent modul în care ei îşi petrec timpul liber şi alături de cine.” – Ioana Voiculeţ, Președinte Exploring Culture.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

No comments


Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.